odbojka

Iznenađenja u novom kolu gotovo isključena

04.11.2017.
u 11:00

Ovoga vikenda na odbojkaškoj sceni umjesto prvenstvenih utakmica bit će završnice entitetskog kupa. Iako kup-natjecanja manje-više u svim sportovima na ovim prostorima, i mnogo šire, podrazumijevaju manja ili veća iznenađenja, dojam je da su u finalu entitetskih kupova isključena.

Završnice, odnosno finalne utakmice federalnog kupa igrat će u Lukavcu žene te u Kalesiji muškarci. Domaćini, odbojkašice Smeča i odbojkaši Bosne, plasmanom u finale kupa već su napravili velika iznenađenja, a nešto više od toga bila bi prava senzacija. Inače, oba domaćina, Smeč i Bosna su federalni superligaši, a za protivnike će imati premijerligaše.

Finalna utakmica kupa odbojkaša na rasporedu je danas, 4. studenoga, a u Kalesiji će se sastati domaća Bosna i trofejni Kakanj. Utakmica će početi u 18 sati. Podsjećamo, prošle sezone pobjednici kupa Federacije bili su odbojkaši Domaljevca, koji su ove sezone ispali na samom početku natjecanja upravo od finalista, Kaknja, u neizvjesnoj utakmici koja je ustvari bila finale prije finala.

Žensko finale na rasporedu je u nedjelju, 5. studenoga, a utakmica će se igrati u Sportskoj dvorani u Lukavcu. Finalni susret između domaćeg Smeča i favorita Kule Gradačac, najavljen je za 15 sati. Sam popodnevni termin odigravanja očito je prilagođen domaćim navijačima koji bi trebali biti velika podrška ambicioznoj ekipi smeča, inače vodećoj u sjevernoj skupini federalne Superlige.

Za razliku od Federacije, kup natjecanje na području odbojkaškog saveza manjeg bh. entiteta je puno masovnije. U Federaciji je obvezan nastup premijerligaša te klubova koji se prijave. Ove godine prijavljenih je bio nešto veći broj nego prošle, ali i dalje puno manje, u obje konkurencije petnaestak, nego u Republici Srpskoj, gdje je kup obvezno natjecanje. Tako su u ženskoj konkurenciji odbojkaškog kupa OS RS-a sudjelovala čak 24 kluba! Kroz četiri kruga, kako se nazivaju pojedine faze natjecanja, stiglo se do finalista, koji će se ogledati u petom krugu. Finalisti su očekivani - Bimal Jedinstvo iz Brčkog i Gacko. Jedinstvu jedanaesterostrukom prvaku i desetorostrukom pobjedniku kupa BiH, bit će to jedanaesto entitetsko finale kupa. Sve osim pobjede Jedinstva bilo bi iznenađenje na početku sezone u kojoj Gacko, za razliku od Jedinstva, nije baš uvjerljivo startalo. Finalna utakmica igrat će se u Brčkom, 4. studenoga, s početkom u 20 sati.

U kup natjecanju OS RS-a nastupilo je 15 klubova, koji su također kroz četiri kruga natjecanja stigli do samog finala. Ove godine finalisti su prošlogodišnji pobjednik, inače prvak i pobjednik bh. Kupa, Mladost iz Brčkog i Borac iz Banje Luke. Finalna utakmica igrana je kasno sinoć u Bajnoj Luci.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije