STIŽE NA MAKSIMIR

Izbornik Kosova odbio pucati po Vukovarcima pa zbog toga morao bježati!

31.08.2017.
u 20:38

Ali zbog te odbijenice vojsci morao je pobjeći u iz države te je stigao u Švedsku.

Hrvatska nogometna reprezentacija vraća se borbi za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine igrati u Rusiji. Vatrenima će tako već u subotu protivnik na Maksimiru biti Kosovo.

Reprezentaciju Kosova s klupe će u suboti voditi Albert Bunjaki, koji je izbornik još od neslužbene utakmice Kosova odigrane 2009. godine. Ovaj 46-godišnjak već 26 godina nosi krivo prezime jer njegovo je pravo prezime Bunjaku. A promijenio ga je zbog rata 1991. godine. Naime, kao tadašnjem klincu od 20 godina, u vrijeme dok je igrao za Prištinu, jednog mu je dana stigao poziv za vojsku, za JNA, s odredištem u Vukovaru! Rat je već trajao, Bunjakiju je bilo jasno što se događa i što poziv znači. I zbog toga mu nije palo na pamet odazvati se pozivu, odlučio je da ne želi pucati i ubijati. Ali zbog te odbijenice vojsci morao je pobjeći u iz države te je stigao u Švedsku. A odmah po dolasku u tu skandinavsku zemlju promijenio je jedno slovo u prezimenu, da ga ne mogu pronaći tajne službe bivše Jugoslavije. Spasio se tako Albert, no ‘pogreška’ u prezimenu zauvijek je ostala.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije