U Čapljini prezadovoljni Odbojkaškim kampom

Iz Srbije stiglo 20 lopti, osigurali se za iduću sezonu

odbojka čapljina
11.07.2023.
u 19:38

Posebice nam imponira činjenica da su neki roditelji zvali i na osnovi dojmova koje su im prenijela djeca, pohvalno se izrazili o radu kampa. To je našem malom klubu posebno priznanje - kaže Jelčić govoreći i o daljnjim planovima

Završen je sedmi Odbojkaški kamp u organizaciji Odbojkaškog kluba Čapljina.

Postigli cilj

Sumirajući dojmove, Miloš Jelčić, predsjednik OK Čapljina i OS Federacije BiH, kaže kako je bilo uistinu lijepo pet i pol dana, koliko je kamp trajao, piše Večernji list BiH

- Rekao bih kako smo ovaj put postigli ono što nam je od početka bio cilj, a to je stvoriti skladan odnos između djevojaka koje sudjeluju u radu kampa i predavača. Kao i većinu ranijih godina, imali smo vrhunske predavače, prof. dr Mirjanu Milić iz Kaštela, prof. dr. Gorana Nešića iz Beograda, potom Danijela Galića, bivšeg hrvatskog reprezentativca koji sa svojih dvadesetak godina karijere sigurno ima što kazati i pokazati mladima. Tu je bio i Uroš Nešić, mladi trener iz Srbije - navodi Jelčić.

- Nažalost, i ove smo godine imali samo djevojke, u radu kampa sudjelovalo je oko 120 mladih odbojkašica, najviše iz Čapljine, potom Metkovića, s tamošnjim klubom imamo dobru suradnju. Tu su bile i dvije djevojke iz Zagreba koje su na odmoru u Čapljini, po nekoliko odbojkašica iz Mostara, Širokog Brijega te tri iz Dubrovnika. Raduje me to, kako sam već naglasio, radno, rekao bih, obiteljsko ozračje. Posebice nam imponira činjenica da su neki roditelji zvali i na osnovi dojmova koje su im prenijela djeca, pohvalno se izrazili o radu kampa. To je našem malom klubu posebno priznanje - kaže Jelčić govoreći i o daljnjim planovima.

- Planiramo i održavanje zimskog kampa. Imali smo ga u vidu i prije, ali nismo to uspjeli realizirati. Nadam se kako ćemo ove godine uspjeti. Taj bi kamp trajao tri dana. Treneri, koji su sudjelovali u radu ovogodišnjeg kampa, kao i proteklih godina, oduševljeni su stasom i motorikom djevojaka. Za pet-šest njih kazali su kako mogu postati vrhunske odbojkašice. Pri tome bih ponovio ono što je za vaš list nedavno kazao prof. Nešić, a to je da trener ne stvara igrača, nego igrač odnosno igračica, sam sebe. Trener će pokazati vježbe što i kako raditi, a ostalo je na igraču. Ako on ima želju i jaku volju, sigurno će uspjeti - kaže Jelčić koji, ujedno, trenira i mlađe uzraste OK Čapljina. Zadovoljan je činjenicom da oko osiguranja sredstava za rad kampa nije bilo većih problema, a pomogao im je, prije svega, Ured gradonačelnika Čapljine dr. Smiljana Vidića. Čapljinski sportski klubovi tjedan dana prepustili su im dvoranu, a bilo je i neočekivanih donacija. - Odbojkaški savez Srbije preko profesora Nešića, koji je savjetnik u tamošnjem Savezu, poslao nam je 20 lopti, tako da smo se osigurali za službene utakmice iduće sezone - kaže.

Sve u Gradskoj dvorani

Na osnovi onog što smo čuli od predsjednika Jelčića, očito su u odbojkaškom klubu zadovoljni kako je sve proteklo. Moguće je da je kompaktnost postignuta i zbog manjeg broja sudionica. Prijašnjih godina znalo je biti i više od 200 djevojaka, radilo se u dvjema dvoranama, dok je ove godine sve bilo u Gradskoj dvorani u Čapljini. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?