LEGENDA VATRENIH

Ivica Olić imao je težak život: Izgubio je brata, a za vrijeme rata bio je u udomiteljskoj obitelji

Ivica Olić
Miroslav Lelas/PIXSELL
28.07.2023.
u 08:43

Hrvatskog nogometaša navijači pamte kao borbenog nogometaša koji je na terenu uvijek davao sve od sebe, a tijekom godina igrao je za niz velikana

Legendarni hrvatski nogometaš Ivica Olić zaigrao je zajedno s Marijem Mandžukićem za slavni Bayern na prijateljskoj utakmici protiv dortmundske Borussije koja je organizirana kao repriza finala Lige prvaka iz 2013. godine. Hrvatski navijači pamte ga kao izvrsnog nogometaša, ali njegov privatni život je potpuno drugačija priča.

Rođen je u malom slavonskom selu Davoru, selu blizu Nova Gradiške, ali nije imao nimalo idilično djetinjstvo. Kao petogodišnjak je izgubio starijeg brata Dubravka koji se utopio u rijeci Savi kad je imao samo osam godina, što je svojedobno otkrio za nekadašnji Večernjakov sportski tjednik Max!. 

- Brat Dubravko mi se utopio kupajući se ovdje u Davoru. Bio sam malen, imao sam samo pet godina i ne sjećam se najbolje tih dana. Ali znam da je starijeg brata Marina to strašno pogodilo, slomilo - rekao je proslavljeni golgeter vatrenih koji je u karijeri osim za Bavarce nastupao za Zagreb, Dinamo, CSKA, Wolfsburg te HSV. 

Također, tijekom Domovinskog rata proživio je teške trenutke jer bio u udomiteljskoj obitelji.

- Došla je naredba da se selo djelomično evakuira i bilo mi je jako teško odvojiti se od obitelji. Pitao sam se zašto, pa ovdje nije bilo rata. Trajalo je jedno polugodište.. Zapalo me da idem k njima, otac obitelji Marijan uzeo je mene i još jednog dječaka i odveo nas kući, u Zlatar Bistricu. Mario je bio godinu dana stariji, a njegova sestra Tea godinu mlađa i išli smo zajedno u školu, a njegov otac, majka Božena, baka Dragica... krasno su me dočekali i primili. Zapamtio sam i da škola nije bila daleko, nisam morao dugo hodati i putovati. I blizu škole bilo je betonsko igralište, baš za mene! - otkrio je Olić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije