HŠK Zrinjski

Ivanković: Ne očekujem laganu utakmicu

03.10.2018.
u 08:39

Nogometaši Zrinjskog nalaze se u boljoj formi nego što je bilo na početku sezone u domaćem prvenstvu. Danas (17 sati) ih u sklopu Kupa BiH očekuje utakmica s Krupom na domaćem terenu.

Novo dokazivanje

Ipak, nova utakmica Kupa BiH protiv Krupe za plemiće će značiti novo dokazivanje.

- Mislim kako nam to neće biti lagana utakmica. Bez obzira na krizu rezultata u prvenstvu BiH, Krupa u Mostar dolazi odigrati kvalitetnu utakmicu. Prema informacijama koje smo dobili, oni imaju imperativ prolaska u Kupu. Moramo maksimalno pristupiti utakmici i plasmanom u sljedeći krug podignuti razinu samopouzdanja za nastavak sezone - kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije Mario Maka Ivanković, pomoćni trener u stručnom stožeru HŠK Zrinjski.

Zrinjski je posljednjih godina mjerna jedinica za dominaciju u prvenstvu BiH. Ipak, Mostarci posljednjih godina nisu bili pretjerano uspješni u Kupu.

- Ne možemo reći kako smo mi zanemarili Kup. Stjecaj okolnosti je bio takav da nismo “dogurali” daleko, ali ove godine mi sami, te Uprava kluba, postavili smo imperativ da pokušamo osvojiti Kup - kazao je Ivanković te je dodao:

- Moje mišljenje je kako će šef struke Blaž Slišković odmoriti nekoliko nogometaša koji su u posljednje vrijeme iznijeli veći teret. Vidjet ćemo što se može dogoditi na posljednjem treningu. Momčad koja istrči sutra na teren dat će sve od sebe da ispunimo cilj, plasiramo se u četvrfinale Kupa - dodao je Ivanković.

Brojne ozljede

Zrinjski ove sezone ima velikih problema s ozljedama. Izvan stroja su Stojkić, Bencun, Veselinović, Aćimović, Šovšić, Pezer..., a tako velik broj izostanaka uzdrmao bi i puno jače momčadi od Zrinjskog. Ipak, Mostarcima na obje fronte ide sve bolje, bez obzira na to što još ne pokazuju neku spektakularnu igru. Mostarci ipak moraju, osim današnje utakmice, misliti i na iduću na kojoj idu na uvijek neugodno gostovanje kod GOŠK-a u Gabelu.

- Teška utakmica, teško gostovanje, GOŠK je pokazao kako je čvrsta momčad, ne samo na domaćem terenu nego i u gostima, što smo vidjeli u susretu sa Željezničarom. Promijenili su trenera, igrači su puni motiva da se izbore za početnih 11. Mi imamo jedan cilj i idemo polako prema njemu, idemo u Gabelu po tri boda i sve osim toga udaljilo bi nas od tog cilja - tvrdi pomoćnik u struci aktualnog prvaka.

Zrinjski pobjeđuje protivnike, ali odziv publike nije na razini koja je razmjerna igri plemića.

- Koliko mogu primijetiti po gradu, našu igru s posljednje utakmice navijači vide kao dobru. Moramo sve njih “natjerati” dobrom igrom da dođu na tribine - zaključio je Ivanković.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije