Rukomet

Ivandija preporodio igru Izviđač CO-a

19.10.2017.
u 08:50

U velikom stilu rukometaši izviđača Central osiguranja s četiri pobjede u četiri kola, započeli su novu sezonu. U četvrtom kolu Premijer rukometne lige Ljubušaci su slavili u Sarajevu protiv “studenata” 28:21.

Podigli igru

Domaći sastav držao se dobro 20 minuta i rezultata 10:11, nakon čega “skauti” dižu igru i na poluvremenu vode 15:11. Iako Izviđač u prvih šest minuta nastavka nije postigao pogotka, Bosna to nije iskoristila, čime je utakmica bila odlučena. Valja reći da je Izviđač CO poslije loše završnice prošle sezone u novu ušao s dosta izmijenjenim sastavom, međutim, isto tako očito je kako je trener Silvio Ivandija momčad “nabio” snagom. O moći Izviđača svjedoči samo 81 primljeni pogodak u četiri utakmice, dakle po 20 na utakmici, što “skautima” nije pošlo za rukom ni u blistavoj pretprošloj sezoni. Stječe se dojam kako je povratkom Ivandija preporodio Ljubušake. Drugi hercegovački predstavnik – Zrinjski, nije na startu razočarao, iako Mostarci baš i ne mogu biti zadovoljni sa 6 bodova iz 4 utakmice. Krenuli su silovito s dvije pobjede, a onda je niz presjekao minimalni domaći poraz u derbiju protiv Borca. U četvrtom kolu oslabljeni Zrinjski bez Perića, Mandarića, Delića i Džebe, u Maglaju je doživio drugi poraz. Iako su dva minimalna poraza u nizu pokvarila dojam, Mostarci su u prve četiri utakmice prikazali dobar rukomet, potvrdivši izvedbama da s razlogom konkuriraju za neko od mjesta u vrhu ljestvice.

Razočarala Bosna (V)

Što se tiče ostalih klubova, svakako da su najveća razočarenja visočka, pa sarajevska Bosna i Derventa. Posebice se to odnosi na “šofere” koji su pojačani Divkovićem i Harmandićem, uoči starta, slovili za glavnog favorita. Međutim, ta su se očekivanja rasplinula u samo četiri kola. Iz tri odigrane utakmice imaju svoga tri boda. Ugodno iznenađenje je dobar start Vogošće koja nakon uspjeha u Chellange cupu, večeras protiv Borca u Bajnoj Luci može samo popraviti ukupni startni dojam.

Rezultati 4. kola: Bosna – Izviđač CO 21:28, Maglaj – Zrinjski 25:23, Derventa – Slavija 28:16, Goražde – Kakanj 34:33, Sloga – Bosna Centrotrans 21:19.

Poredak, Izviđač Co 12, Vogošća PH 9(3), Borac M:tel 6(2), Zrinjski 6, 5. Sloga 6, Maglaj 6(3), Konjuh 3(3), Derventa 3, Bosna Centrotrans 3(3), Kakanj 3, Goražde 3, Bosna (S) 3, Slavija 3(3).

Utakmice 5. kola igrat će se 21. i 22. listopada: Izviđač CO – Goražde, Vogošća PH – Maglaj, Slavija – Borac M:tel, Kakanj – Derventa, Bosna Centrotrans – Bosna (S), Konjuh – Sloga, slobodan je Zrinjski.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije