HRVATSKI NOGOMETAŠ

Ivan Perišić je prvi igrač u Serie A koji je ovo učinio otkad se vode podaci

17.10.2021.
u 13:27

Inter je jučer u Napulju doživio prvi ligaški poraz sezone. Iako je aktualni talijanski prvak poveo u 12. minuti golom Ivana Perišića iz jedanaesterca, Napoli je u nastavku preokrenuo na 3:1 i preskočio Inter na ljestvici. 

Kuriozitet utakmice bio je način na koji je hrvatski reprezentativac izveo penal i tako se upisao u povijest Serie A.

Loptu je udario desnom nogom i tako postao prvi igrač u najjačoj talijanskoj ligi koji je iz jedanaesterca zabio i ljevicom i desnicom, barem od sezone 2004./05., od koje Opta sakuplja takve podatke.

Perišiću je to bio treći penal koji je izveo u Serie A. U sezoni 2018./19. realizirao je jedanaesterce u remiju kod Fiorentine (3:3) i pobjedi kod Frosinonea, a oba udarca uputio je ljevicom.

Prema statistici Transfermarkta, Perišić je u karijeri dosad izveo devet jedanaesteraca (ne računajući raspucavanja), ali ovaj jučerašnji bio mu je tek peti koji je pretvorio u gol. Među četiri promašaja je i jedan u dresu hrvatske reprezentacije, na utakmici protiv Mađarske u kvalifikacijama za Euro 2020., ali bio je bezbolan jer se situacija odvila pri vodstvu Hrvatske 3:0, što je bio i konačni rezultat, piše Index.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?