Boćanje

Ivan Bazilije Galić u pobjedu ugradio maksimalnih 6 "punata"

14.04.2022.
u 15:34

Da su u pitanju nogometaši ili NBA košarkaši, pratila bi se ne samo svaka utakmica nego i izjava pa taman zvučala nesuvislo, međutim, boćanje je sport izvan struktura sazdanih od brda novčanica pa je tako mimo reflektora ovdašnje javnosti prošao nesvakidašnji rezultat Ivana Bazilija Galića, bosanskohercegovačkog reprezentativca, u boćarskom prvenstvu Hrvatske, piše Večernji list BiH.

Drugu sezonu prvaci

Drugu sezonu za redom Galićev Biston iz Baške Vode osvojio je naslov prvaka Hrvatske. Po drugi puta Bazilije je u trijumf ugradio maksimalnih šest "punata", odnosno dobio je sve tri discipline u finalu završnice Super hrvatske boćarske lige. Ove godine završnica se igrala u Poreču. Posve slučajno uočili smo informaciju i rezultat, nazvali Bazilija, koji se najprije nećkao, a zatim, narodski kazano, očepio:

- Bilo je nezaboravno. Najprije smo u poluzavršnici nadigrali trofejni Zrinjevac 17:9, a onda u finalu Istru Poreč, koja je bila domaćin 11:15. U prvoj turi igrao sam trojku, nakon isteka vremena morao sam pucati bulina za pobjedu. Nije lako među krupnijim boćama pogoditi bulina, ali uspio sam, dobili smo tu partiju 5:7, a time i prvu turu s 2:6. U drugoj turi, "na gumi", ja i Pero Ćubela pucali smo precizno. Ja sam Jeremiša dobio 18:13, dok je Pero nadigrao Načinovića 22:14. U trećoj turi igrao sam par. U početnoj postavi bili su kapetan Vedran Crnčević i Mario Bajo. Nisu dobro počeli, gubili su 3:1 pa sam ja ušao umjesto Baje. Uspjeli smo preokrenuti i dobiti su partiju 9:7 čime je osigurana naša pobjeda. Obraniti naslov u Poreču, nije bilo lako, veselili smo se kao nikada prije, kaže Bazilije iz kojega smo iščupali da je u istom stilu odigrao i prošlogodišnju završnicu hrvatske boćarske lige.

Dobra forma

- Lani je završnica igrana na Komiži, u finalu smo savladali riječki Vargon - dodao je potvrdivši na taj način kako se on i njegova momčad već u kontinuitetu nalaze u dobroj natjecateljskoj formi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije