Nogometni savez BIH

Iskustvo za bolju budućnost i nove pobjede

bih irska
19.11.2015.
u 20:54

Porazom od Irske u Dublinu srušen je san BiH da će na drugo veliko natjecanje u nizu. Tim povodom oglasio je N/FSBIH, a njihovo priopćenje donosimo u cjelosti:

"Završen je još jedan kvalifikacijski ciklus za „A“ reprezentaciju Bosne i Hercegovine, odnosno kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Nažalost, naši reprezentativci nisu uspjeli u baražu pobijediti reprezentaciju Republike Irske i na taj način još jednom obradovati bosanskohercegovačke građane, a osobito navijače koji su uz njih bili iz utakmice u utakmicu.

Željeni rezultat je izostao i pored svih nastojanja Nogometnog saveza BiH da se stabilizira situacija u reprezentaciji nakon početnih poraza u kvalifikacijama. U tome se, nakon dolaska Mehmeda Baždarevića na mjesto izbornika, donekle i uspjelo. Nažalost, samo do utakmica baraža, u kojima je naša reprezentacija, uz sve ostale nepovoljne okolnosti, igrala ispod realnih mogućnosti.

Nakon odlaska na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, navijači, a i Savez, s razumljivim optimizmom su očekivali da se u kvalifikacijama za EP taj niz uspjeha i nastavi. To se nije dogodilo i zbog toga Savez, zajedno s izbornikom i igračima, ovim putem izražava žaljenje, ali i zahvalnost istinskim navijačima, medijima i sponzorima koji su bili uz reprezentaciju u svim pobjedama i u svim porazima. Pa i u onom najskorijem i najbolnijem, u Dablinu protiv Republike Irske.

No, pobjede i porazi su sastavni dio nogometne igre. Kvalifikacijski ciklus za EP će u strukturama Saveza biti podrobno analiziran, a zaključci će biti ugrađeni u buduće planove. Istovremeno, NS BiH je već počeo planirati predstojeće obveze i raditi na novim projektima.

Unutar Saveza postoji potpuno jedinstvo i želja da se očuva stabilna atmosfera, koja je karakterizirla rad krovne kuće nogometa u BiH proteklih godina. Pokazalo se da taj pristup donosi rezultate, a oni su se ogledali prvenstveno kroz odlazak na SP u Brazil, donekle i kroz kvalifikacijski ciklus za EP (osim samog baraža) ali i kroz organizacijsku i financijsku konsolidaciju, te   napredak ostvaren u Premijer ligi BiH, kao i ostalim natjecanjima. 

Takav odnos namjeravamo očuvati i u budućnosti. Savez ima preciziran stateški program rada i ciljeve koje treba ostvariti. Članovi našeg rukovodstva imaju jasnu predodžbu o snazi i budućnosti bh. nogometa koju će nastojati i ostvariti uz podršku stručnih timova ali i javnosti i medija, te dosadašnjih i budućih sponzora. Konačni cilj je apsolutno stabilna nogometna organizacija u BiH u kojoj će šansu za razvoj i afirmaciju dobiti novi talenti. Njih u BiH ima i oni vrlo brzo mogu postati nove zvijezde poput Edina Džeke i drugih bivših i sadašnjih reprezentativaca.

Našim zmajevima, koji su uzor mnogih mladih nogometaša, kao i izborniku Mehmedu Baždareviću, izražavamo priznanje za sve što su učinili za bh. nogomet, uvjereni da će, poučeni iskustvom u završenim kvalifikacijama, nastaviti s novim pobjedama u narednom takmičarskom ciklusu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

To će, vjerujemo, donijeti novu radost našim navijačima i stvoriti atmosferu u kojoj će se bh. javnost opet ponositi našim reprezentativcima i njihovim pobjedama. Rukovodstvo Saveza će, kao i svaki put do sada, uložiti maksimalne napore da pripremi ambijent u kojem će se ostvariti dobri rezultati i dati šansa talentiranim igračima i dobrim trenerima."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije