Najbolji bh. boksač

Iron Puki: U vrhunskoj sam formi, nadam se da ću postati prvak Europe

07.04.2022.
u 20:59

Odradio sam vrhunske pripreme, u vrhunskoj sam formi i nadam se da ću postati IBO prvak Europe - rekao je Puki

Najbolji bh. boksač Edin Puhalo, alias Iron Puki, u subotu će se u Berlinu boriti protiv Nijemca Nilsa Schimdta za titulu europskog prvaka u IBO organizaciji u teškoj kategoriji.

Meč će se održati na događaju koji organizira njemačka promoterska kuća Kuc Boxpromotion, a borba bh. prvaka je ujedno i borba večeri zajedno s onom između Rica Muellera i Floriana Widenhofa.

Oba borca imaju isti skor 20:1 s tim da je bh. bokser 19 puta nokautirao svoje protivnike, dok je Nijemac u 14 borbi slavio nokautom.

- U subotu me očekuje jedan od najvažnijih mečeva u karijeri. Moj protivnik je jedan od najboljih koje sam imao, što pokazuje i njegov skor. Nadam se da ću predstaviti i sebe i Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. Odradio sam vrhunske pripreme, u vrhunskoj sam formi i nadam se da ću postati IBO prvak Europe - rekao je Puki na današnjoj pres-konferenciji. 

Tom prilikom, predsjednik Saveza profesionalnog boksa BiH Zaim Numanović istaknuo je da je Puki najuspješniji profesionalni bh. boksač te da je velika stvar za naš boks da imamo predstavnika na tako ozbiljnoj i visokoj razini.

- Edin je naš najbolji i najuspješniji profesionalni boksač od osnivanja saveza profesionalnog boksa. Vjerujem u njega i nadam se će pojas prvaka IBO prvi put u povijesti doći u BiH - rekao je Numanović.

Puki se za europskog IBO prvaka bori 9. aprila, a put Berlina će krenuti dan ranije kada ga u Njemačkoj očekuje sučeljavanje i službeno vaganje za meč, priopćio je iz Iron Puki PR team-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije