Metoda trenera Petrovića

Igrači za svaki kilogram viška plaćaju 200 KM

BiH,30.06.2016.Siroki, Stadion Pecara, 1. PRETKOLO EUROPSKE LIGE   Široki Brijeg - Birkirkare (Malta)  Photo:Stojan Lasic
14.01.2017.
u 10:00

Građani Sarajeva jučer su bili malo iznenađeni kada su na ulicama vidjeli igrače Željezničara kako trče. S obzirom na loš teren, trener Slavko Petrović poslao je svoje nogometaše na trčanje po ulicama Sarajeva, pa smo tako plave mogli sresti na Alipašinom, Nedžarićima, ali i Vilsonovom...

Visoke kazne

- Svakako ih pratimo preko pulsometra, tako da su dobili izbor kuda će trčati. Ako netko stane pet sekundi, to vidim na svom laptopu, objašnjava Petrović, koji je zadovoljan dolaskom Ivana Crnova i Gorana Zakarića, ali je razočaran ponašanjem Sandija Križmana.

- Križman nas pokušava provocirati kako bi otišao iz kluba. On ima ugovor i zna se procedura. Sigurno neće biti pušten bez odštete, a do tada mora izvršavati sve zadatke koji su postavljeni pred njega ili će biti sankcioniran, kaže nam Petrović, uz dodatak da je Križman najbolje plaćen igrač Željezničara...

- Svi igrači dobili su program rada od 15. prosinca 2016. do 11. siječnja. Dužni su bili svaki dan trenirati i donijeti pulsometre kako bi dokazali to. Svi su to i uradili, osim Križmana, koji nije odradio ni jedan trening te je došao s tri kilograma viška. Jedan kilogram viška stoji 200 KM i sigurno nećemo dopustiti nikome da se bahato ponaša, dodao je Petrović.

Ponašanje Križmana vjerojatno znači i skori raskid ugovora s ovim igračem, koji je ostavio odličan dojam tijekom jesenskoga dijela, a dolazak Ivana Crnova i Gorana Zakarića sugerira kako su plavi spremni na ovakav rasplet, s tim što se Željezničar suočava i s činjenicom da bi na kraju sezone mogao ostati i bez Miroslava Stevanovića, koji nije produljio ugovor niti ima namjeru.

- Stevanović ima ugovor do 30. lipnja i mene kao trenere ne zanima taj dio posla, već samo rezultat. Njegov tretman bit će onakav kakav on bude na treninzima. Neće se napraviti pogreška kao s Tomislavom Tomićem, koji je poslan trčati s klincima jer nije želio produljiti ugovor. Stevanović to nije zaslužio i ako pokaže na treningu da mu je i dalje stalo da do kraja ugovora da sve od sebe, onda će i igrati, kaže nam Petrović.

Jača konkurencija

Dolasci Zebe, Crnova i Zakarića osnažili su ofenzivni dio plavog kadra, ali problem je i dalje obrana. Međutim, Petrović tvrdi kako će uskoro i to biti riješeno.

- Malo je igrača u optjecaju zimi, a uprava je odradila fantastičan posao dovođenjem Zakarića i Crnova. Obojica će biti pojačanja, a uskoro će se pojaviti i defanzivci. Privodimo pregovore kraju i pravimo ekipu koju ćemo samo nadograditi u ljetnom prijelaznom roku, uvjeren je trener Petrović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije