SERGEJ JAKIROVIĆ

'Igrači su me jako iznenadili večeras. PAOK bi bio u nokdaunu da smo realizirali jednu šansu'

SERGEJ JAKIROVIĆ
Marko Lukunic/PIXSELL
14.03.2024.
u 21:46

Hrvatski prvak teško je poražen od grčkog prvoligaša u osmini finala Konferencijske lige.

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale Konferencijske lige, u uzvratnom su susretu osmine finala izgubili na gostovanju u Solunu od PAOK-a sa 1-5 (0-3) te tako ispustili 2-0 prednost stvorenu u prvoj utakmici. Golove za PAOK postigli su Abdul Rahman Baba (26), Petar Sučić (33-ag), Brandon Thomas (42), Konstantinos Koulierakis (72) i Andrija Živković (88-11m), dok je jedini pogodak za Dinamo postigao Arber Hoxha (49).

- Podbacili smo u prvom poluvremenu. Bili smo mlaki u duel-igri, nismo mogli zadržati posjed. Kad bismo ukrali loptu, čak smo imali par situacija, ali nismo ih završavali udarcem. Bili smo očajni u prekidima, to se mora priznati, vratili smo ih u život. Na poluvremenu smo rekli da nema predaje.

- Kad smo zabili za 3:1, bili smo bolji 25 minuta. Imali smo šanse za povesti preko Špikića, Sučića i Baturine. Uspostavili smo kontrolu, ali smo opet neshvatljivo primili gol iz prekida. Ovdje se to ne smije događati. Probali smo riskirati  uvođenjem napadača kod, međutim na kraju smo izgubili utakmicu. Možemo čestitati PAOK-u - izjavio je na početku Sergej Jakirović za Arenu Sport.

- Nije bilo odgovora na njihovu agresiju. Morali smo biti i jači nego u Maksimiru. Možda smo i pali pod atmosferu. Iznenadilo me što prvi put moj igrači nisu htjeli primiti loptu. Nismo pokazali hrabrost ni odvažnost u igri s loptom. Pritisak se povećavao. Prvi gol je jako jeftin, totalna neodgovornost. Kod trećeg smo bili 6 na 3 u našu korist. Ne možemo iz svoje kože.

- Gol nas je vratio u život. Bili smo opasniji, ali žao mi je što Špikić nije zabio za 3:2. PAOK bi bio u nokautu, no sve skupa je to premalo za prolazak. Propustili smo veliku prigodu. Bili smo jedini hrvatski predstavnik u ovoj fazi natjecanja. Moramo se regenerirati i pobijediti u nedjelju u prvenstvu - zaključio je trener Dinama. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije