u srijedu 29. ožujka

Igrači HMRK Zrinjski daju potporu osobama s autizmom

HMRK Zrinjski
27.03.2017.
u 15:55

HMRK Zrinjski u organizaciji s Osnovnom školom za posebne potrebe u Mostaru simbolično će iskazati potporu za djecu s autizmom te će upriličiti prodaju majica sa simbolom osoba s autizmom

U nizu humanitarnih akcija koje organizira naš sportski kolektiv u Mostaru, povodom međunarodnog dana autizma koji se obilježava 2.travnja, HMRK Zrinjski u organizaciji s Osnovnom školom za posebne potrebe u Mostaru simbolično će iskazati potporu za djecu s autizmom te će upriličiti prodaju majica sa simbolom osoba s autizmom.

Autizam je razvojni poremećaj ljudskog mozga kod kojega se prvi znaci vide još tijekom ranog djetinjstva, a prepoznaje se u prve tri godine djetetova života. Autizam je jedan od pet pervazivnih razvojnih poremećaja ili poremećaja autističnog spektra koji su okarakterizirani široko rasprostranjenim abnormalnostima u socijalnoj interakciji i komunikaciji, izrazito ograničenim interesima i čestom ponavljajućem ponašanju. 

Na početku uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa premijer lige BiH koja će se održati u srijedu 29. ožujka 2017. godine u 18.30 sati u dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru igrači Hrvatskog muškog rukometnog  kluba Zrinjski i rukometnog kluba Bosna Sarajevo simbolično će dati potporu osobama s autizmom s prigodnim transparentom i njihovim majicama.

„Ovom akcijom želimo na sportski način pokazati punu potporu djeci, ali i njihovim roditeljima u borbi za njihova prava u društvu. Stigmatiziranje u današnjem vremenu poprimilo je velike razmjere pa tako mi kao sportaši želimo ovim mladim ljudima dati punu podršku u njihovim nastojanjima da se izbore za bolji život.“ – kazali su iz uprave HMRK Zrinjski Mostar.

Na ulazu u dvoranu bit će organizirana prodaja majica. Jedna majica iznosit će 10 KM, a sav prihod od prodaje bit će predan za potrebe Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama u Mostaru. Ovim putem iz kluba pozivaju sve građane da se odazovu ovoj akciji u što većem broju, ističe se u priopćenju iz kluba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?