Talijanski prvoligaš objavio

Igor Tudor službeno novi trener Verone

Igor Tudor
14.09.2021.
u 21:21

Talijanski prvoligaš Verona na svojim je službenim internetskim stranicama obznanio da je novi trener kluba hrvatski strateg Igor Tudor.

Tijekom utorka Verona je nakon tri startna poraza u novoj sezoni Serie A smijenila dosadašnjeg trenera Eusebija Di Francesca. Talijanski mediji su odmah počeli pisati o tome da je glavni favorit za upražnjeno mjesto 43-godišnji Igor Tudor, a tijekom večeri istog dana ta je vijest i potvrđena.

Tudor je potpisao do kraja aktualne sezone, s tim da u ugovoru postoji i opcija produženja ukoliko hrvatski trener ostvari glavni cilj, a to je ostanak Verone u Serie A, javlja Hina. 

Trenersku karijeru Tudor je počeo u Hajduku gdje je radio od 2013. do 2015. godine, s tim da je u svom matičnom klubu radio i tijekom 2020. godine. Vodio je još PAOK, Karabükspor, Galatasaray i Udinese, a posljednji posao je obavljao u Juventusu gdje je bio pomoćni trener.

Tudora su u Veroni dočekala trojica Hrvata. Ivor Pandur, inače vratar Hrvatske U-21, Nikola Kalinić i Boško Šutalo, koji u Veroni igra kao posuđeni igrač iz Atalante.

Premijeru će Tudor sa svojim novim klubom imati na domaćem terenu protiv Rome (4. kolo, 19. rujna).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije