Nakon velike pobjede

Igor Pamić: Prihvaćam da je dragi Bog umiješao svoje prste u naše uspjehe

modrić i dalić
Dylan Martinez/REUTERS
10.12.2022.
u 09:33

Igorom Pamićem čuli smo se jutro prije utakmice Hrvatske i Brazila kako bismo dogodili analizu nakon utakmice.

- A što ćeš me zvati, napiši sad da će biti 1:1 i da će Hrvatska proći nakon jedanaesteraca - smijao se Pamić.

I kad smo ga nazvali nakon utakmice smijao se:

- A što ti je nešto čudno? Pa rekao sam kako će biti. Znate, vjerujem u Boga, Hrvat sam rođen u Istri koji vjeruje u Boga, ali ovo se znalo pa ne vidim gdje je problem. Svima sam rekao kako ćemo proći, samo je trebalo doći do tih jedanaesteraca. Znate što, Bog nogometa je Hrvat i toga se ne trebamo sramiti. I sad ćemo osvojiti naslov svjetskog prvaka. Predložio bih da odmah pucamo jedanaesterca, da ne trošimo vrijeme do njih - sjajno je raspoložen bio Igor Pamić.

Kako ste vidjeli samu utakmicu?

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru | Autor : Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL 09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Dejan Lovren Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

- Bili smo dobri, doduše malo sramežljivi. Već u prvom poluvremenu vidio sam Dalićevu gestikulaciju prema igračima i smirivao ih je. Brazil je ušao malo nonšalantno, u prvom je poluvremenu bio nemoguće slab, a mi smo bili odlični, ali kaže, sramežljivi prema naprijed. U drugom poluvremenu su nas spasili Bog i Livaković koji je naš Bog. Mislio sam da se ovaj put nećemo izvući, nisam računao na 1:1 kad smo primili pogodak u produžetku. Ali tamo mi je drago. I znate, nije ovo projekt od jučer, pa ni od 1991. godine, a ovi dečki su to zasladili, ovi igrači, izbornik Dalić i njegov stožer, svi u reprezentaciji. No, ovo se sve gradilo godina i ovo je nagrada. Imamo sreće, govorili smo da su nekoć Talijani imali sreće, ali bez sreće nemaš života, bez sreće te auto sutra udari. Ali, mi smo tu gdje pripadamo.

Bez Luke bi sve bilo drukčije

Ovo je čudesno, tko bi vjerovao da ćemo ponovno biti u polufinalu.

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru | Autor : Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL 09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

- I prije smo govorili da se više neće ponoviti, a vidite da se ponavlja. I ovo je uspjeh svih onih koji se bave nogometom. Prihvaćam da je dragi Bog umiješao svoje prste u naše uspjehe, ali treba doći do toga. Tako smo mi protiv Brazila bili ravnopravni i onda ti dolazi psih igrača, a tu su naši dečki jaki. Imamo mirnoću, gledam izraze lica kod izvođenja ja jedanaesteraca, gledam naš stav i to je sjajno. Kad je rezultat 3:0 ništa nije važno, ali u ovakvoj utakmici ti detalji su odlučujući. I ovaj projekt nikad neće stati i sad treba slaviti i ove dečke, vodstvo HNS, ali i Vlatka Markovića, Zdravka Mamića, Lukšu Jakobušića..., sve ljude koji rade u nogometu, sve bivše igrače - pričao je Pamić i za kraj dodao:

- Predobri smo, fali nam određene brzine, rutine, ali mi imamo to zajedništvo. Nikad nisam spominjao Luku Modrića, što ja imam pričati o najboljem na svijetu, ali sad ću reći, bez njega bi sve drukčije izgledalo. A ja sam ponosan sam što sam Hrvat.

Komentara 1

MA
mate45
10:27 10.12.2022.

Nije badava Dalić hodočastio pješke od Livna do Međugorja

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije