KOŠARKA

Igokea više neće igrati bh. Premijer ligu

04.08.2018.
u 08:20

Godinama tzv. krovnu kuću bosanskohercegovačke košarke muče brojni problemi.

Najprije izbiju financijski, a nakon njih i niz drugih problema koji otežavaju njezin rad.

KS BiH vapi za financijama

Zna se da Košarkaški savez Bosne i Hercegovine uoči bilo kojeg velikog europskog ili svjetskog natjecanja vapi za financijskim sredstvima kako bi reprezentaciju bilo koje dobi mogao poslati na takve velike smotre.

No, ipak, nakon svih jadikovki, sredstva se nekako namaknu ili se pak stvore dugovanja koja opterećuju Košarkaški savez nekim novim ljudima.

Uglavnom, na čelu Košarkaškoga saveza ne ostaje nitko baš dugo, ali gotovo po nekom pravilu stvore se dugovanja koja bi trebao izmiriti neki sljedeći, novoizabrani saziv.

Nemoć krovne kuće bosanskohercegovačke košarke vidi se i kada je u pitanju klupska košarka.

Za sljedeću seniorsku košarkašku ligu bilo je dogovoreno sudjelovanje 12 klubova, među kojima bi bila i Igokea.

Istina, godinama prvak Bosne i Hercegovine nije igrao prvi dio prvenstva, već bi se kasnije pridružio u završnici natjecanja. Tako je bilo i kada je Široki vladao bosanskohercegovačkom košarkaškom scenom ili proteklih pet godina, koliko je vladala Igokea.

No, kako je rukovodstvo ABA lige donijelo odluku koja Igokei jamči petogodišnji nastup u tom natjecanju bez obzira na plasman u bh. ligi, iz Igokee su jednostavno rekli kako neće igrati prvi dio prvenstva Bosne i Hercegovine.

Savez nema kapacitet

Vjerojatno će takva odluka i ostati jer Košarkaški savez jednostavno nema kapaciteta takvu klupsku odluku i promijeniti.

Stoga će biti zanimljivo sljedećih dana, kada se očekuje i početak priprema pojedinih klubova, kakvu će odluku Košarkaški savez donijeti i što će biti s domaćom ligom te koliko će se klubova zapravo u njoj i natjecati. Puno upitnika je pred domaćim košarkaškim natjecanjem.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije