Košarka

Igokea obranila naslov prvaka, titula u BiH kruna sezone

14.05.2016.
u 08:00

Košarkaši Igokee su peti put postali prvaci Bosne i Hercegovine. Ekipa Dragana Bajića svladala je Kakanj 70: 54 i tako slavila s 3:1 u seriji. Nakon zaista turbulentne sezone, košarkaši Dragana Bajića su u potpunosti ispunili klupske ambicije. Osvajanjem naslova prvaka Aleksandrovčani su potvrdili da su trenutačno bez premca u Bosni i Hercegovini. Najviše zasluga za to ide treneru Bajiću koji je preuzeo klub u teškom trenutku, a zatim ga uspio konsolidirati i vratiti na pravi pobjednički kolosijek.

Ispunjene klupske ambicije

- Čestitam svojim momcima. Odigrali smo odlično Ligu šest za prvaka i ovu finalnu seriju. Znam da je prije mog dolaska u Igokeu bilo dosta problema. Iznijeli smo teret ostanka u ABA ligi i obranili naslov prvaka, čime smo ispunili klupske ambicije. Nije bilo lako nijednog trenutka podići se nakon problema, ali sam vjerovao u rad i svoje momke. Na kraju se sve to isplatilo i mislim da smo pokazali kako smo zasluženo došli do naslova - rekao je Bajić. Trenera Igokee boli podcjenjivanje njegovih kolega i samog natjecanja u Bosni i Hercegovini. - Moje čestitke idu i Kaknju. Sjajan rad mladog trenera Josipa Pandže. On je budućnost bh. košarke. Smeta mi općenito podcjenjivanje naše struke jer moji kolege rade veliki posao u teškim uvjetima. Rezultate, igru i napredak igrača u Kaknju i Trebinju nitko ne može osporiti. A to su prave sredine gdje je milina igrati. Ta njihova pobjeda je zaista hommage cijeloj sezoni, rekao je Bajić.

Trud se isplatio

Vuk Radivojević je dočekao prvi naslov. - Presretan sam zbog pehara i čast je biti prvak BiH. Cijele sezone smo radili za ovo, prošli smo zaista naporno razdoblje, bilo je uspona i padova, ali na kraju se sve isplatilo, rekao je Radivojević. Kapetan Igokee Miloš Komatina već je osvajao naslove s aleksandrovačkim timom.

- Što se tiče finala, pokazali smo da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Do izražaja je došla naša tjelesna pripremljenost, te jake utakmice koje smo igrali u ABA ligi, što mladi momci pod vodstvom odličnog trenera Pandže nisu uspjeli ispratiti. Lijep je osjećaj biti prvak BiH, dodao je Komatina. U Igokei će, nakon slavlja, igrači na odmor, a uprava će imati težak zadatak sklapanja tima za novu sezonu gdje bi prvak BiH opet trebao igrati ABA ligu.•

 

Ključne riječi
vuk

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije