TVRDI AS

I Španjolci istražuju Modrića, evo što im je sumnjivo!

20.06.2017.
u 19:45

"Modrić i Bale su pod povećalom španjolskog ministarstva financija”, pišu u utorak sportske novine AS sa sjedištem u Madridu.

Španjolski ministar financija Cristóbal Montoro rekao je danas u Madridu kako nogometaši optuženi za utaju poreza nisu “delinkventi” sve dok im se ne dokaže krivnja, dok novine AS navode kako je Luka Modrić pod njegovim povećalom.

- Sportske aktivnosti trebale bi biti primjer drugima u društvu. Sportaši moraju biti posebno pažljivi u svom ponašanju te bezpogovorno ispunjavati svoje obveze zbog posljedica na društvo - izjavio je Montoro na gospodarskom forumu kojeg su organizirale poslovne novine Cinco Dias. Branio je rad Porezne uprave koja “ne gleda o kojem se imenu radi” u istrazi moguće utaje poreza.

Španjolsko državno odvjetništvo podiglo je u utorak optužnicu protiv bivšeg trenera Real Madrida José Mourinha a prošli tjedan i protiv napadača Cristiana Ronalda, dobitnika nagrade Zlatna lopta za najboljeg nogometaša svijeta u prošloj godini. 

Prije njih je podignuta optužnica protiv nekadašnjeg napadača i sportskog direktora Real Madrida Predraga Mijatovića, bivšeg napadača Atlética Radamela Falcaa, igrača Real Madrida Fabia Coentraa, bivšeg igrača Angela Di Marije te njihovog i Ronaldovog agenta Jorge Mendesa. Svi su optuženi za otvaranje tvrtki i računa u inozemnim poreznim oazama preko kojih su dobivali novac od sponzora ne plaćajući porez u Španjolskoj.

"Modrić i Bale su pod povećalom španjolskog ministarstva financija”, pišu u utorak sportske novine AS sa sjedištem u Madridu. 

“Slučaj Modrić odvijat će se polako jer njegova moguća zastara nije blizu. Prije njega će biti poznato podizanje optužnica protiv nekih drugih igrača. Bit će iznenađenja idućih dana, ne samo u Real Madridu nego i drugim klubovima”, navodi AS.

Svi dosad optuženi igrači i dužnosnici imaju problema zbog poreza iz 2011. godine a idući mjesec sve potencijalne prijevare odlaze u zastaru ukoliko državno odvjetništvo ne podigne optužnicu.

Hrvatski kapetan Luka Modrić došao je u Real Madrid u kolovozu 2012. a zatim sa suprugom Vanjom otvorio tvrtku u Luksemburgu preko koje je dobivao novac od reklama i sponzora, objavile su novine El Mundo u prosincu temeljeći tekst na povjerljivim podacima dobivenima od platforme Football Leaks. Porezna uprava je nad Modrićem otvorila istragu 18. siječnja 2016. u 10 sati, pokazuje izvadak objavljen u El Mundu.

Modrić u utorak nije bio dostupan za komentar. U Poreznoj upravi u utorak popodne nije bilo dostupne osobe za komentar teksta u AS-u i istrage.

Modrića istražuju i u Hrvatskoj

Podsjetimo, jučer je Oppćinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo istragu protiv Luke Modrića sumnji u davanje lažnog iskaza. Sporno je je li Luka na suđenju Zdravku Mamiću u Osijeku neistinito rekao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s klubom iz Zagreba u omjeru 50:50 posto) potpisao 10. srpnja 2004., kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije