Muharemović

I bh. treneri putuju prema Kini

Dželaludin Muharemović
08.01.2017.
u 09:00

Bivši nogometaš FK Željezničar Dželaludin Muharemović od idućeg tjedna, točnije 10. siječnja, boravit će u dalekoj Kini, gdje će na klupi Daliana Transcendencea, člana Jia lige (druga po rangu u Kini), obavljati dužnost prvog asistenta bh. treneru Rusmiru Cviki.

Razlaz s Veležom

Muharemović je bez trenerskog angažmana otkako se u kolovozu prošle godine razišao s Veležom, a nekadašnji golgeter Željezničara i kapetan nije jedini trener iz BiH koji će surađivati s Cvikom u Kini. Ovom dvojcu pridružit će se i kondicijski trener Almir Seferović, čiji je posljednji angažman, također, bio u Željezničaru.

- U Kini bih se trebao zadržati do ljeta, a za dalje ćemo vidjeti. Tamo je trenutačno prvenstvena stanka, pripreme počinjemo vrlo brzo i trajat će do početka ožujka. Cviko je lani s mjesta pomoćnika promaknut u glavnog trenera i opravdao je tu dužnost, ekipa je ostala u ligi iako su bili na rubu ispadanja. Nadam se da ću zajedno s Cvikom napraviti dobar posao u Dalianu i da ćemo ostati u ligi i ove sezone, kazao nam je Muharemović.

Dalian je priobalni grad, odnosno luka smještena na sjeveroistoku Kine, a Dželin novi klub trenutačno je 13. u ligi od 16 timova. Što se financija tiče, Muharemović kaže da je prezadovoljan uvjetima.

Ekspanzija nogometa

- Ekspanzija nogometa u Kini je velika. Profesionalizam je na mnogo većoj razini nego kod nas, ulaganja su ogromna, a rad s igračima također je dosta profesionalan.

Zaista ćemo imati sve preduvjete da nešto napravimo, smatra Muharemović.

Klima i prehrana u Kini, kaže, ne brinu ga mnogo.

- Grad je na moru i klima je, čuo sam, odlična. Što se hrane tiče, raznovrsna je, a tu je i dosta europske kuhinje. Mislim da ću se brzo prilagoditi, zaključio je Dželaludin Muharemović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije