blidinje

Humanitarna eko kolonija za Dom “Marija naša nada”

06.10.2018.
u 08:00

U organizaciji širokobriješke Udruge za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH u tijeku je Eko kolonija na Blidinju, a trajat će do nedjelje 7. listopada. Na ovoj koloniji sudjeluju akademski slikari i grafičari iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Ova udruga okuplja mlade ljude, entuzijaste, kreativce koji su okupljeni oko zajedničke ideje promoviranja kulture i razvoja u lokalnoj zajednici i šire. EKO ZH već ima tradiciju u organiziranju Eko kolonija, na kojima okuplja mlade umjetnike iz šireg okruženja.

Danas će, u restoranu Blidinje Ski&Nature Park, s početkom u 20 sati, biti upriličena prodajna izložba radova s ove kolonije, a sva sredstva koja se prikupe prodajom slika bit će donirana širokobriješkom Domu za djecu s posebnim potrebama Marija Naša Nada. Bit će uprličen i domjenak uz prigodni glazbeni program. Izložba je nastala u okviru projekata “Eko kolonija 2018”, koji se financira kroz RYCO program Regional Youth Cooperation Office (Regionalni ured za suradnju mladih). Cilj projekta je pružanje mogućnosti mladima za interkulturalno učenje i unapređenje vještina te utemeljenje interkulturalnog dijaloga i tolerancije kako bi se smanjili govor mržnje, negativni stereotipi u društvu i predrasude između mladih u regiji.

Inicijativa Eko kolonije u tijeku podržana je od strane Veleposlanstva SAD-a u BiH i prepoznata je kao značajan događaj koji na jednom mjestu okuplja umjetnike iz različitih zemalja i omogućuje im razmjenu iskustva, interkulturalno razumijevanje kroz umjetnost, kao alat koji je kroz povijest bio snažna prekretnica u promjenama i iskazivanju promjena kroz koje je društvo prolazilo i kroz koje će društvo prolaziti.

Ovo je još jedna iznimna prilika za mlade ljude kako bi došlo do umrežavanja i podizanja svijesti o tome da je ljudski kapital nešto što je materijalno nemjerljivo i kao takvo treba se i koristiti.

Umjetnički koordinator likovne Eko kolonije je magistrica sakralne umjetnosti Kristina Ćavar.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije