SLAVILI 4:0

Hrvatska U-19 reprezentacija razbila Belgiju i osigurala Euro

Hrvatska U-19
Ivo Cagalj/PIXSEL
28.03.2016.
u 20:41

Hrvatska reprezentacija do 19 godina starosti osigurala je savršenim učinkom, s devet bodova i bez primljenog gola u Elitnom kolu, plasman na završni turnir Europskog prvenstva u Njemačkoj

Nakon dvije pobjede u prva dva susreta Elitnog kola, izabranicima Ferda Milina i bod je protiv Belgije bio dovoljan za osvajanje prvog mjesta u domaćoj kvalifikacijskoj skupini. U prve dvije utakmice svladali su Bugarsku 1:0 i Škotsku 3:0, a naposljetku su najuvjerljiviji (4:0) bili protiv drugoplasiranog sastava skupine, piše Vecernji.hr.

Tako je Hrvatska U-19 postala jedan od samo osam sudionika završnog turnira koji je na rasporedu od 11. do 24. srpnja ove godine u Njemačkoj.

Mladi su vatreni kontrolu nad utakmicom s Belgijom preuzeli u drugoj polovici prvog dijela, a prvi je ozbiljnije zaprijetio Balić udarcem u 24. minuti. Do vodstva je Hrvatska stigla u 37. minuti, kada je Brekalo ubacio iz prekida, a Benković okrenut leđima glavom postiže pogodak.

Potom je ponovno pokušao Balić, u dobroj prilici bio je i Brodić, a tik prije odmora Lovren je s desne strane kaznenog prostora pronašao upravo Brodića, koji efektno s nekoliko metara povisuje na 2:0.

U drugom su poluvremenu Hrvati bez većih poteškoća čuvali svoju prednost, da bi u 76. minuti na proigravanje Brodića Lovren izašao sam pred Jackersa i lobom lijevom nogom postavio 3:0.

Do kraja utakmice pokušao je i Knežević, Šemper je zaustavio dvostruki udarac Mangale, da bi naposljetku Knežević u samoj završnici kaznio neopreznost belgijske obrane za konačnih 4:0.

U drugom susretu trećeg kola Škotska je u Kostreni pobijedila Bugarsku 2:1, golovima Hardieja i Kiltieja, dok je jedini strijelac za Bugare bio Georgijev.

Ždrijeb skupina Europskog prvenstva bit će održan 12. travnja u Stuttgartu.

UEFA Elitno kolo, Skupina 5:
1. Hrvatska 9
2. Belgija 6
3. Škotska 3
4. Bugarska 0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?