BISCHOFFOVA ANALIZA

Hrvatska je snažna, a u Danskoj ništa ne funkcionira - osim obrane

Reuters
30.06.2018.
u 12:30

Hrvatska reprezentacija je na trećem mjestu iza Belgije i Brazila, dok je Daska predzadnja

Uoči utakmica osmine finala na SP-u bivši danski nogometaš Mikkel Bischoff analizirao je svih 16 reprezentacija koje su izborile drugi krug. 

Bischoff trenutačno radi na Eurosportu gdje je zadužen za nogometne analize. Momčadi je složio po snazi, a njegovu stručnu analizu objavila je internetska stranica btk.dk. 

Hrvatska reprezentacija je na trećem mjestu iza Belgije i Brazila, dok je Daska predzadnja.

Uoči nedjeljnog dvoboja (20 sati) Hrvatska - Danska, Bischoff je ovako opisao Dalićeve izabranike:

"Vjerojatno imaju najbolji vezni red na turniru, i vjerojatno su najbolji kolektiv na Svjetskom prvenstvu. Kao momčad sjajno funkcioniraju. Njihova je prednost što su odmarali cijelu momčad protiv Islanda. Svi igrači su zdravi i spremni za nokaut fazu. To nisu niti malo dobre vijesti za Dansku".

Vatreni su favoriti za prolazak u četvrtfinale, jer ne zna kako njegova Danska može odgovoriti Hrvatskoj.

"Naša je reprezentacija jedna od dvije najlošije momčadi koje su ostale u natjecanju. No kao i Portugal, sposobni smo pobjeđivati, iako na terenu ne izgledamo kao bolja reprezentacija. Naprijed nam ništa ne funkcionira, Christian Eriksen koji nas je odveo u Rusiju je zatvoren i mi ne dominiramo na terenu kako smo se nadali. Nemamo previše napadačkih opcija, baš ništa nismo pokazali u igri prema naprijed. Al zato imamo snažnu obranu koju je impresivno gledati. Naš vratar Kasper Schmeichel je najbolji dosad na Svjetskom prvenstvu", kaže Mikkel Bischoff.

Ovo je njegov poredak: 1. Belgija, 2. Brazil, 3. Hrvatska, 4. Urugvaj, 5. Engleska, 6. Francuska, 7. Španjolska, 8. Portugal, 9. Švicarska, 10. Kolumbija, 11. Švedska, 12. Argentina, 13. Meksiko, 14. Rusija, 15. Danska, 16. Japan.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije