MOĆAN KVARTET

Niko Kovač u rukama ima jednu od najboljih reprezentacija svijeta

Mateo Kovačić
Sanjin Strukic/Pixsell
19.08.2015.
u 09:42

Iza leđa Hrvatskoj gledaju i velikani Argentina (Messi i Mascherano u Barceloni), Njemačka (Ter Stegen u Barci, Kroos u Realu), Urugvaj (Suarez u Barci), Kolumbija (James u Realu)...

Mateo Kovačić je i službeno igrač Reala, potvrdio je to na svojim stranicama madridski klub. A Hrvatska je tako postala zemlja s čak trojicom igrača u dva najjača kluba svijeta – Realu i Barceloni. Imali bismo i četvoricu, ali Alen Halilović jučer je dogovorio posudbu u Sporting iz Gijona.

Fascinantno, samo dvije zemlje imaju više igrača u ta dva kluba, naravno, Španjolska (18) i Brazil (9). Jednako kao Hrvatska, po troje ima i Francuska (Benzema i Varane u Realu, Mathieu u Barci) te Portugal (Ronaldo, Pepe i Coentrao u Realu).

Suarez hvali Kovačića

A iza leđa Hrvatskoj gledaju i velikani Argentina (Messi i Mascherano u Barceloni), Njemačka (Ter Stegen u Barci, Kroos u Realu), Urugvaj (Suarez u Barci), Kolumbija (James u Realu)...

No, koliko je velik uspjeh što Hrvatska ima trojicu u Barceloni i Realu, najbolje potvrđuje podatak da nogometni velikani Italija, Engleska i Nizozemska u Barceloni i Realu nemaju nijednog!

Engleska je izmislila nogomet, no svog igrača u nekom od dva španjolska velikana nije imala još od 2007. godine. Tog ljeta iz kraljevskog su kluba otišli David Beckham i Jonathan Woodgate.

Zadnji Talijan pak bio je u Real Madridu – Fabio Cannavaro, prije šest godina.

Ovi podaci dokaz su da Hrvatska trenutačno ima nekoliko igrača najviše svjetske klase, pogotovo kad se zna da imamo igrača i u doprvaku Europe Juventusu. S kvartetom Modrić, Rakitić, Kovačić i Mandžukić Niko Kovač ima jednu od najboljih europskih, ali i svjetskih reprezentacija.

Nadamo se da će to pokazati već na idućem Euru 2016. godine u Francuskoj.

Kovačićev transfer u Real je bio važna tema talijanskih i španjolskih medija.

O tom transferu za Gazzettu je govorio Luis Suarez, legendarni veznjak koji je za Inter u razdoblju od 1961. do 1970. godine odigrao 256 utakmica. On se razljutio kada je pročitao da su prodali Matea.

– Kovačić je trebao biti budućnost Intera. Kada ga vidite na terenu, jasno vam je da je on bolji od drugih. On je mogao postati novi Pirlo – rekao je Suarez.

“Dobro da je otišao”

No, ima i interista koji ne plaču zbog Kovina odlaska. Giuseppe Bergomi, stoper Intera koji je od 1979. do 1999. godine za nerrazurre odigrao 700 utakmica, rekao je:

– Hrvat nikada nije dao sto posto svojih mogućnosti u Interu. Ni Stramaccioni ni Mazzarri, a sada ni Mancini nisu mu našli najbolju ulogu u momčadi. Mislim da je prodaja dobar posao.

>> Pogledajte dirljivi oproštaj Matea Kovačića s navijačima i klubom

>> Ozljeda mu skoro prekinula karijeru, a u 'vatru' ga je gurnuo Vaha

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije