RAZMIMOILAŽENJA

Hrvati su popustili i kleknuli, ali oni nisu htjeli: 'Postoje važnije i opasnije stvari'

01.04.2021.
u 15:29

Britanske momčadi u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. i tijekom U-21 Eura odlučile su klečanjem obilježiti početak svake utakmice, ali dok su se mladi Hrvati tome priključili, A reprezentativci Češke protiv Walesa (0:1) i Poljaci protiv Engleza (1:2) tijekom gostovanja to su odbili. I ostali stajati.

- To je posljednje što nas zanima. Postoje toliko važnije i opasnije stvari - izjavio je predsjednih Poljskog nogometnog saveza Zbigniew Boniek.

Inače, klečanje tijekom intoniranja nacionalne himne krenulo je u Sjedinjenim Američkim Državama, u prvom redu od strane Colina Randa Kaepernicka (NFL) i izazvalo podosta pažnje. Kritičari su tvrdili da ne respektira zemlju u kojoj živi, istomišljenici su mu aplaudirali. On sam naglasio je više puta da se na to odlučio kako bi dao mali doprinos u borbi protiv nepravde prema Afroamerikancima i pripadnicima drugih rasa ili kultura u SAD-u. Uistinu, omogućio je potezom da to bude neko vrijeme glavna tema tamošnjih medija. I usput izgubio mogućnost igrati u NFL-u. - Sve bih ponovio - kratko je komentirao i pokazao što misli o posljedicama.
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije