SVIJET SE ČUDI

Hrvate su boljeli mišići i tijela su im škripala, ali oni idu dalje!

Reuters
12.07.2018.
u 12:30

"Hrvatski igrači došli su do svog limita i otišli preko njega, Iscijedili su iz sebe sav adrenalin i ušli duboko u crveno, u bol", piše New York Times

Vatreni će igrati u finalu nogometnog SP-a. Hrvatska je pokopala engleske snove o naslovu, vrišti na naslovnicama svjetskih medija. Hvalospjevi o Dalićevim izabranicima pune stranice stranih medija, a posebno je zanimljiv tekst New York Timesa.  

"Noge su im prestale funkcionirati puno prije kraja. Boljeli su ih mišići, pluća su se raširila, tijela su im škripala i stenjala. Hrvatski igrači došli su do svog limita i otišli preko njega, Iscijedili su iz sebe sav adrenalin i ušli duboko u crveno, u bol", piše New York Times.  

Hrvati su trijumfom protiv Engleza postali pravi svjetski hit! 

"I dok su im se pokreti sve više kočili, a tetive stezale, dok su hvatali dah i izgledalo je kao da nije moguće da daju išta više, oni su nastavili dalje, nastavili su loviti i trčati, preko Engleske u finale Svjetskog prvenstva, u povijest", ističe New York Times. 

Velike reprezentacije već su kod kuće Hvaleći uspjeh Hrvatske, a između zemlje s četiri milijuna stanovnika i pehara pobjednika SP-a stoji samo - Francuska. Hrvatska je imala težak put do finala s tri produžetka i dvije runde jedanaesteraca, ali ona se nakon svega oporavila. U sve tri utakmice nokaut faze Hrvatska je gubila, ali se uspjela vratiti i pobijediti. 

"Kako je vrijeme odmicalo svi su očekivali jedanaesterce. Sat je otkucavao. I tada se, nakon 110 minuta, Engleska isključila samo na sekundu, i Mandžukić, stari ratnik, je ukrao loptu i zabio za pobjedu. Jedva se kretao, činilo se cijelu vječnost, no sada je potrčao prema korneru oduševivši masu crveno - bijelih hrvatskih fanova. Suigrači su ga srušili, kao i nemoćnog fotoreportera. Slavlje je počelo. No to nije ništa prema onom što je uslijedilo nakon zadnjeg zvižduka. Igrači su još imali snage da potrče prema svojim navijačima - umor je prepustio mjesto deliriju. Pjevali su i plesali, uživali u trenutku, obavijeni zastavama i okruženi svojom djecom, a more kockica preplavilo je stadion."  

Englezi su bili tužni i očajni, Gareth Southgate stajao je i gledao. Sve se srušilo baš kad je Engleska pomislila kako je sreća napokon na njihovoj strani.  

"Kad su napokon jednom pobijedili na penale sve je bilo moguće. Zašto ne bi trenirali s gumenim kokošima, zašto ne bi u bazenu naganjali napuhane jednoroge? No ovdje nije bilo nikoga za kriviti. Nije bilo teških prekršaja, nisu Englezi igrali loše. Ovdje je jednostavno moralo stati, protiv momčadi koja ima samo malo više iskustva i stila, koji je malo više navikao na rijedak zrak. Modrić je veteran s četiri finala Lige Prvaka, Mandžukić tri, Lovren i Rakitić jednim. U Engleskoj je samo Henderson postigao takvo što i to samo prije mjesec dana", završio je  New York Times. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije