Skandal u Želji

Hrvat kojeg su navijači u Sarajevu vrijeđali odgovorio treneru

31.05.2017.
u 08:00

Ivan Lendrić se od BiH i Željezničara oprostio kao najbolji strijelac Premijer lige. Splićanin je u plavom dresu postigao 19 pogodaka i okitio se naslovom najboljeg strijelca, ali s Grbavice nije ispraćen uz ovacije, već naprotiv. Lendrić je ispraćen zvižducima, nakon što je ružnom gestom počastio navijače, koji su njega ranije “počastili” pogrdnijim nazivima, vrijeđajući ga na nacionalnoj osnovi.

Provokacije

Lendrić je protiv Radnika postigao izjednačujući gol, svoj 29. u plavom dresu računajući ligaška i kup natjecanja. Tijekom proslave se “pokoškao” s navijačima Željezničara na sjevernoj tribini jer kako kaže nije mogao trpjeti uvrede, pa ga je Slavko Petrović promptno zamijenio.

- Cijelu utakmicu su me vrijeđali, psovali mi “majku ustašku”. To nisu nikakvi navijači, ja s Manijacima nikad nisam imao problema, naprotiv oni su mi bili velika podrška. Žao mi je što je sve tako ispalo, što su me ti pojedinci uspjeli izbaciti iz takta, ali nije mi žao, što sam im na kraju pokazao, kazao je Ivan Lendrić.

Poslije susreta Lendrića je kritizirao trener Petrović, a hrvatski napadač nije ostao dužan treneru koji će i iduće sezone voditi Željezničar.

- Ivanu Lendriću je u ovom klubu mnogo progledano kroz prste. Nije korektno od strane pojedinih navijača koji ga vrijeđaju, jer je to nogometaš koji je prvi strijelac lige. Još je manje korektno kako se on ponašao prema navijačima. Ako su mu oproštene neke stvari koje je radio, onda je morao da šuti, rekao je Petrović na konferenciji za medije poslije susreta s Radnikom.

- Petrović je smiješan lik. Zna on dobro kad mi je plakao da ostanem i ne idem nikuda, da ostanem zbog igrača, još samo ovu polusezonu. Ne žalim ni sekunde zbog toga. Ostao sam, a mogao sam otići i riješiti sve u životu. Ostao sam zbog svojih suigrača s kojim sam se uvijek dobro slagao, rekao je Lendrić.

Nogometaš koji je u karijeri dva puta ponio naslov najboljeg strijelca Premijer lige žali što se sve završio na ružan način.

Nije zaslužio loš tretman

- Odigrao sam 50 utakmica, dao 30 golova, i nekako je to logičan slijed događaja da odem negdje drugdje. Prije svega ovoga se znalo da je to moja zadnja utakmica. Jedino mi je žao što je sve moralo završiti na ovaj način, poručio je Lendrić.

Inače, Upravni odbor FK Željezničar dao je jednoglasnu podršku treneru Slavku Petroviću, pa je šef stručnog stožera dobio zadatak napraviti plan i što bolje spremiti momčad za sljedeću sezonu, za koju pripreme počinju već za dva tjedna. Željezničar će 19. lipnja saznati ime protivnika u 1. pretkolu Europske lige, a utakmice se igraju 29. lipnja i 6. srpnja.

U te utakmice će ući s jako izmijenjenim sastavom, jer osim Lendrića, momčd su napustili Musa, Boccaccini, Stevanović, Stojanović, a na izlaznim vratima su i Kerla i Kjosevski, pa postoje veliki broj upitnika kako će izgledati plava ekipa u idućoj sezoni. Na upravi plavih je da pojačaju momčad, koji će biti oslabljen prvenstveno za Lendrića, koji je usprkos problemima u kojima se našao, ipak dao ogroman doprinos Željinoj sezoni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?