Hrgović se neće boriti za titulu. Organizatori vraćaju novac za odgođeni meč stoljeća

filip hrgović
Jurica Galoic/PIXSELL
03.02.2024.
u 10:02

Tyson Fury morao je odgoditi meč s Oleksandrom Usikom zakazan za 17. veljače. U Rijadu se trebao održati spektakl između Britanca i Ukrajinca za titulu apsolutnog prvaka boksačke teške kategorije, no on je otkazan zbog Furyjeve ozljede. Pojavila se informacija da bi to moglo dati šansu Filipu Hrgoviću za napad na tron protiv Usika, no čini se da od toga zasad neće biti ništa, javlja Index.hr.

Podsjetimo, Fury, trenutačno nositelj pojasa po verziji WBC, i Usik, koji u svom vlasništvu ima pojaseve WBA, IBF, WBO i IBO verzija, trebali su odraditi borbu nazvanu meč stoljeća i u ringu odrediti tko je od njih apsolutni vladar teške kategorije. Boks takvog prvaka u teškoj kategoriji nije imao od 1999. godine.

Borba je otkazana nakon što je Fury tijekom treninga zadobio duboku posjekotinu iznad oka koja je zahtijevala i šivanje. Potom se pojavila informacija da bi hrvatski teškaš Filip Hrgović, mogao u Rijad na meč s Usikom. Hrgović ima status obaveznog izazivača za IBF-ov pojas.

Hrgović je bio spreman, ali...

"Sada kada se Fury ozlijedio, spreman sam uskočiti i boriti se s Usikom. Usik, idemo, duguješ mi priliku. Vrijeme je da se suočiš sa mnom", izjavio je Hrgović za ESPN, a prenio novinar Mike Coppinge. Hrgović je u profesionalnoj karijeri na 17 pobjeda u jednako toliko mečeva, no predbacuje mu se da svoje borbe odrađuje s lakšim suparnicima. Usik je neporažen s 21 pobjedom, od čega je 14 ostvario nokautom.

Izgleda da to te borbe, barem ne u bliskoj budućnosti, neće doći. Boksački novinar Michael Benson objavio je na društvenim mrežama da je Turki Alalshikh odlučio da će priredba u Rijadu biti odgođena i da će se ovaj meč održati na neki novi datum. Također, svi koji su kupili ulaznice dobit će povrat novca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije