EUROPSKA LIGA

Hrabri Dinamo srušio moćnu Sevillu! Presudile su one tri minute prve utakmice

Igor Kralj/Pixsell
24.02.2022.
u 21:15

Španjolci su s ukupnih 3:2 ipak prošli u osminu finala te ostaju u igri za finale koje se igra na njihovom stadionu.

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u osminu finala Europske lige, u uzvratnom dvoboju šesnaestine finala na svom su terenu svladali šesterostrukog pobjednika ovog natjecanja Sevillu 1:0 (0:0), no kako je u prvom dvoboju prije tjedan dana Sevilla bila bolja s 3:1 prošla je dalje s ukupnih 3:2. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mislav Oršić u 65. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Acuna igravši rukom u svom šesnaestercu.

Dinamo je u uzvratni susret protiv ionako mnogo jače Seville krenuo oslabljen neigranjem dvojice važnih veznjaka, kapetana Ademija i Ivanušeca, a u obrani su nedostajali pouzdani Danac Lauritsen i Perić. U takvoj situaciji iluzorno je bilo očekivati kako se mogu nadoknaditi dva gola zaostatka iz prvog dvoboja otprije tjedan dana. Tijekom prvog poluvremena Dinamo je pokušavao visokim presingom oduzeti loptu Sevilli na njezinoj polovici terena, a to mu je uspijevalo tek sporadično. Ipak, već u četvrtoj minuti Dinamo je uspio zaprijetiti, Ristovski je uputio dijagonalu s desnog boka u kazneni prostor gostiju prema natrčalom Štefulju, no ubačaj lijevog bočnog zagrebačkog sastava prema sredini šesnaesterca očistio je Kounde. Novu prijetnju Dinamo je stvorio u 20. minuti kada je udarac s distance okušao Mišić, lopta je pogodila blok Diega Carlosa i umalo se odbila u mrežu iza Bonoua. 

Domaći su tražili kazneni udarac u 34. minuti nakon sudara Gojaka i Diega Carlosa u kaznenom prostoru Seville, no francuski sudac Letexier samo je odmahnuo rukom, a usporena snimka mu je dala za pravo u procjeni. Jedinu prliku u prvih 45 minuta Sevilla je stvorila u 44. minuti kada se Gomez ubacio u kazneni prostor, ali njegov udarac s desetak metara blokirao je Mišić. Drugo poluvrijeme započelo je dominacijom Seville koja je krenula ambicioznije prema vratima Dinama, pa je tako već u 48. minuti glavom pucao Kounde, no bio je to lak zadatak za Livakovića. Dinamov vratar s još je nekoliko pravodobnih izlazaka sa svog gola držao svoju momčad u igri da bi u 63. minuti, potpuno suprotno slijedu događaja na travnjaku Dinamo dobio kazneni udarac. Mladi Marko Bulat je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, a ona se od njegova koljena odbila u ruku Acune pa je Letexier pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Oršić.

Vodeći pogodak u kombinaciji s promjenama trenera Kopića, koji je uveo Špikića, Bočkaja i Emrelija, dao je novu snagu Dinamu koji je zagospodario terenom te u 75. i 76. minuti imao dvije izgledne situacije i za drugi pogodak, no udarce Bočkaja i Menala zaustavio je Bonou. Posljednju priliku kazniti Sevillu za dekadentnu igru u Zagrebu imao je Oršić koji je u 89. minuti s dvadesetak metara pokušao iz poluvoleja, no njegov udarac prohujao je metar pored vratnice. Sevilla je čak sudačku nadoknadu igrala i s desetoricom jer je zbog dva žuta kartona isključen danski reprezentativac Delaney.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?