POSLJEDICE

Hotel Brotnjo tužio FK Olimpic zbog duga od 95.000 maraka

'sport...citluk...13.09.2011...stadion bare, nogomet, brotnjo-sloga ljubuski/crni dres foto: zoran grizelj vecernji list'
Foto: 'zoran grizelj vecernji list'
06.03.2014.
u 09:32

“U ovom trenutku oni su hotelu Brotnjo dužni 94.985,39 KM na ime neplaćenih računa za pripreme koje je FK Olimpic u posljednje tri godine održavao u Čitluku. Usprkos svim našim pokušajima da naplatimo svoja potraživanja, sve se završavalo na lažnim obećanjima”, kaže Primorac za Klix.ba

Sarajevski premijerligaš FK Olimpic dužan je hotelu Brotnjo u Čitluku skoro 95.000 KM za hotelske usluge, tvrde čelni ljudi hotela. Glavnina duga nastala je u veljači 2012. godine kada su igrači i Stručni stožer u Čitluku boravili oko mjesec dana. Nezapamćene snježne padaline te veljače 2012. godine primorale su najmlađeg sarajevskog premijerligaša na duži boravak od planiranog u ovom hercegovačkom gradu. Dug kluba prema hotelu koji je nastao tog mjeseca nikad nije plaćen, kaže predsjednik Nadzornog odbora hotela Brotnjo Stjepan Primorac. “U ovom trenutku oni su hotelu Brotnjo dužni 94.985,39 KM na ime neplaćenih računa za pripreme koje je FK Olimpic u posljednje tri godine održavao u Čitluku. Usprkos svim našim pokušajima da naplatimo svoja potraživanja, sve se završavalo na lažnim obećanjima”, kaže Primorac za Klix.ba. Nakon nekoliko usmenih i pismenih upozorenja, iz hotela Brotnjo su prije mjesec dana odlučili preko suda zatražiti svoja potraživanja. Istodobno, zatražili su od Natjecateljske komisije Nogometnog saveza BiH da se FK Olimpic uskrati licencija za nastupe u europskim natjecanjima. “Nadam se da će im se uskratiti licencija jer ima puno elemenata za to. Evo, možemo se dogovoriti i da nam daju bilo kakvu kompenzaciju i mi ćemo povući tužbu. Ali ne da nam kao do sada obećavaju da će platiti dug, a ništa ne urade”, dodaje naš sugovornik iz Čitluka. Bisera Gracić, direktorica FK Olimpic, tvrdi da su iz ovog kluba u nekoliko navrata pokušali isplatiti dug. “Pokušali smo umanjiti dug prema njima, ali do sada nije došlo do dogovora. Ono što smo nudili, nije im odgovaralo. Pregovori su još uvijek u tijeku i nadamo se dogovoru”, kaže Gracić.

Koliko ova tužba može utjecati na Olimpicovu licenciju za europska natjecanja, ostaje vidjeti. Ali, činjenica je da je Općinski sud u Sarajevu upoznao Nogometni savez BiH s tužbom hotela Brotnjo protiv sarajevskog premijerligaša. “Ne vjerujem da će to imati utjecaja. Koji to klub nema dugovanja prema nekome? Olimpic s ponosom može reći da smo jedan od rijetkih klubova u Premijer ligi koji ima malo dugova. Ako bismo po tome gledali, nijedan klub ne bi trebao dobiti licenciju”, dodaje Gracić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije