Odbojka

HOK Mladost uspješan domaćin natjecanja za kadete u Domaljevcu

31.05.2017.
u 08:25

Veličina jednog kluba može se procijeniti i po mogućnosti organiziranja zahtjevnog natjecanja državnog ranga. HOK Mladost Domaljevac potvrdio se i u takvom organizacijskom dijelu. U sportskoj dvorani u Grebnicama bili su domaćin natjecanja mlađih kategorija Odbojkaškog saveza BiH u muškoj kadetskoj konkurenciji koji je okupio 45 odbojkaša iz Domaljevca, Olova, Modriče i Ljubinja. I kao što se od najboljih i očekuje, ponovo su domaćini osvojili jednu od medalja, ovoga puta broncu. Zasluženo mjesto prvaka pripalo je susjedima OK „Modriča-Optima“. Srebrna medalja za osvojeno drugo mjesto pripalo je odbojkašima OK „Ljubinje - Bankom“ iz Ljubinja. Svim susretima je zajednička vrhunska odbojka sa dramatičnim raspletima u kojima se do posljednjeg trenutka nije moglo ni naslutiti kako će izgledati konačan poredak ekipa.

Dramatični setovi

Odbojkaši “Modriča-Optima” iz Modriče osvojili su titulu prvaka BiH u muškoj kedetskoj konkurenciji. U utakmici odigranoj u tri seta OK “Modriča-Optima” iz Modriče slavio je pobjedu nad braniteljem titule iz protekle sezone OK “Ljubinje-Bankom” iz Ljubinja rezultatom 3:0 (po setovima: 25:20, 25:15 i 25:20). U utakmici za treće mjesto u muškoj konkurenciji domaćin turnira HOK “Domaljevac” iz Domaljevca bio je uspješniji od odbojkaša “Olova” iz Olova i slavio rezultatom 3:1 (po setovima: 25:21, 21:25, 25:15 i 25:19). Zlatko Ivić, izbornik kadetske reprezentacije BiH, ovoga puta u ulozi domaćina trenera HOK Domaljevac zadovoljn je prikazanim: Ponovo je odbojka pobijedila. U goste su nam došle dvije ekipe iz RS-a, a dvije su bile iz FBiH. Prvoplasirani iz FBiH odbojkaši Domaljevca odigrali su dramatičan meč sa prvoplasiranim iz RS-a odbojkašima iz Modriče. Prvi smo set poveli 1:0, pa smo drugi set vodili čak 11:6 a onda se nešto dogodilo sa igračima Domaljevca te je Modriča preokrenula meč na1:1. Ponovo su igrači Domaljevca maestralno i uvjerljivo pobjedili sa 25:11 i poveli 2:1 u setovima, da bi ponovo pali i , kako mi to kažemo u odbojci, u pravoj lutriji, modričani su imali i više sreće, ali nesporno i više želje, pa je pobjeda njima pripala. Drugi dan smo odigrali za treće mjesto protiv OK Olova i pobjedili sa 3:1, te time osvojili treće mjesto. Za naše malo misto, kako to volimo reći, to je još jedna velika pobjeda, jer i treće mjesto u državi je ogroman uspjeh, smatra Ivić i dodaje, ovo je inače prvi puta da na nekom državnom natjecanju izgubimo od Modriče. To je sport, idemo dalje bez opterećenja na juniorsko prvenstvo u Modriči već ovoga vikenda. Zlatko Ivić je i izbornik reprezentacije BiH te je za Večernji list prokomentirao i ukupni odbojkaški potencijal kadeta.

– Siguran sam da će od ovih igrača koji su nastupili u Grebnicama biti dosta pozvano u reprezentaciju. Ovdje u Posavini ima ekipa koje se nisu natjecale (iz Odžaka, Bijeljine i Brčkog) a svaki od tih klubova ima bar po jednog igrača koji će biti pozvani na pripreme pa ćemo vidjeti kako će se dalje pokazati. Sada slijede treninzi i završnica juniorskog prvenstva u Modriči. Sudionici su isti. U takvim se susretima vidi najbolja odbojka, zaključuje Zlatko Ivić.

Nagrade domaćina

Član uprave HOK Mladost Domaljevac Anto Leovac - Saljo pojašnjava da su kao domaćin natjecanja osigurali nagrade. Pehar i novčanu nagradu od 100 KM za najboljeg igrača Iliju Borojevića, te 200 KM za pobjedničku ekipu OK Modriča uručila je u ime kluba Željka Ivić. Od Odbojkaškog saveza BiH pobjednik turnira dobio je 1.000 KM koje je uručio službeni predstavnik OS BiH Draženko Karačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije