IZVRŠNI ODBOR HNS-A

HNS nije minirao Dalića i Ladića! Evo zbog čega

Marko Jurinec/PIXSELL
28.10.2017.
u 11:55

HNS je u priopćenju samo naveo da je prihvaćeno imenovanje Ivice Olića u stožer, a ime Dražena Ladića uopće nije spomenuto

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza čak nije ni raspravljao o prijedlogu izbornika Zlatka Dalića da u njegov stručni stožer uđe proslavljeni vatreni Dražen Ladić. HNS je u priopćenju samo naveo da je prihvaćeno imenovanje Ivice Olića u stožer, a ime Dražena Ladića uopće nije spomenuto. 

Savez sada po zakonu

Na prvu loptu netko će pomisliti da je Šukerova vlada u startu minirala izbornika Dalića, no HNS se postavio legalistički i zapravo mu se nema što prigovoriti. Naime, jedna od odredbi Zakona o sportu propisuje da se iz rada u sportu na tri godine isključuje svaka osoba s pravomoćnom presudom, a Dražen Ladić u veljači 2014. pravomoćno je na Županijskom sudu u Zagrebu uvjetno osuđen na godinu dana zatvora uz rok kušnje od tri godine jer je u rujnu 2010., vozeći se Mercedesom u središtu Zagreba, prošao križanje dok je bilo uključeno crveno svjetlo te skrivio nesreću u kojoj su teško stradala dvojica maloljetnika i 18-godišnjak. Kako suspenzija od sportskoga djelovanja počinje teći od 1. siječnja sljedeće godine od izricanja presude, Ladić bi hipotetski mogao postati član stručnoga stožera reprezentacije 1. siječnja 2018. godine ili od svog 55. rođendana. Dakle, mogao bi biti na raspolaganju Daliću za SP u Rusiji, što opet nije prekasno. Dapače, bio bi veliko pojačanje.

Neću forsirati uoči Grčke

– Više sam puta istaknuo da Ladića želim u stožeru reprezentacije i od toga neću odustati. No, trenutačno neću to forsirati i na tome inzistirati, sada mi uoči Grčke treba samo mir. A ako Bog da da se plasiramo u Rusiju, Ladić će ondje biti s nama – kazao nam je izbornik Dalić, koji će u akciju Grčka krenuti s dvojicom asistenata, Mrmićem i Olićem. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije