košarka

HKK Široki i HKK Zrinjski u izravnoj borbi za 1. mjesto

16.03.2019.
u 09:19

Večeras se s početkom u 18 sati igraju svi susreti, posljednjeg 22. kola Lige 11 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. Susret u Širokom Brijegu između Širokog i Zrinjskog privlači najviše pozornosti.

Bodovno izjednačeni

U derbiju kola i polusezone, dvije bodovno izjednačene momčadi na vrhu prvenstvene ljestvice, borit će se na Pecari za prvu poziciju nakon završetka ovoga dijela natjecanja. Nakon toga, šest najbolje plasiranih momčadi s prijenosom bodova u Ligu 6 nastavit će natjecanje za prvaka BiH, dok će se pet preostalih boriti za ostanak u društvu najboljih. Večerašnji derbi susret na Pecari, kao uostalom i svi susreti u posljednje vrijeme ovih momčadi, zasigurno će ponuditi neizvjesnost i uzbudljivost do samoga kraja. Nedavni susret finala Kupa Herceg Bosne odigran na Pecari pripao je Mostarcima, a osim toga, posjet je bio i najbolji ove sezone na Pecari. Očekivati je i večeras dobro popunjene tribine dvorane na Pecari. Od podrške i navijača ovisit će koja će od večerašnjih momčadi s prve pozicije krenuti u Ligu 6.

Centar Širokog Filip Kraljević uvjeren je u pobjedu svoje momčadi.

- Čeka nas teška i zanimljiva utakmica jer je ulog velik, a on nam donosi prvo mjesto pred Ligu 6 za prvaka BiH. Zrinjski igra jako dobro, imaju dosta iskusnu momčad koju odlično vodi trener Hrvoje Vlašić. Sigurno nam neće biti lako. Međutim, bez obzira na sve, Široki zanima isključivo pobjeda. Motiva nam ne nedostaje i napravit ćemo sve da pobijedimo. Trebat će nam pomoć i navijača, ovi mladi momci su to zaslužili i ja ih ovim putem pozivam da dođu u što većem broju. Ipak je ovo pravi derbi, i kao takav sam po sebi dovoljan je poziv za sve ljude koji vole sport da dođu na utakmicu - istaknuo je centar Širokobriježana.

Uz Široki, Zrinjski, Spars i Slobodu, za dva preostala mjesta i ulazak u Ligi za prvaka borit će se Mladost, koja je zapravo najbliža tom cilju, te Vogošća i Kakanj koji imaju pobjedu manje od Mrkonjićana.

Prigoda protiv Gradine

U posljednjem kolu prvenstva momčad Mladosti je u prigodi doći do bodova kod Gradine iz Srebrenika, dok će težu zadaću imati Vogošća i Kakanj. Vogošćani gostuju kod solidnog Bratunca, dok je Kakanj gost kod Studenta koji se bori za ostanak u društvu najboljih.

Parovi 22. kola: Široki – Zrinjski, Student – Kakanj, Bosna Royal – Spars, Bratunac – Vogošća, Gradina – Mladost. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije