Tijana Bošković, nakon sportskih, obara i financijske rekorde

Hercegovka najplaćenija odbojkašica svijeta ikad

21.01.2024.
u 18:02

Lijepa vijest daleko se čuje pa tako i informacija da je turski odbojkaški klub Eczacıbaşı Dynavit 26-godišnjoj Tijani Bošković, srbijanskoj reprezentativki, godišnju plaću s 1,4 milijuna eura povisio na 2,5 milijuna eura, odnosno za "sitnicu" od 1,1 milijun.

Ta povišica imala je i svoju predigru, koja nije samo sportska nego i karakterna. Naime, Tijani je VakıfBanka, najveći rival njezina kluba Eczacıbaşı, ponudila 2 milijuna eura po sezoni, piše Večernji list BiH.

Iz Partizana u Tursku

Tijana se, kako navode mediji, uljudno zahvalila na ponudi, poručivši da želi ostati u svom klubu i s njim osvojiti tursko prvenstvo i Ligu prvaka. Izgleda da je takav stav u njezinu klubu za koji igra od 2015. godine odjeknuo više nego tisuće njezinih osvojenih poena. Čuvši to, čelnici kluba duboko su zavukli ruke u riznicu i Tijani podignuli godišnju plaću na 2,5 milijuna eura!

Tako je Hercegovka Tijana Bošković postala najplaćenija odbojkašica u povijesti toga sporta. Inače, Tijana je rođena na Dan žena, 8. ožujka 1997. godine u Trebinju. Karijeru je počela u Hercegovcu iz Bileće, a sa samo 14 godina prešla u beogradski Partizan, odakle je produžila za Tursku. S reprezentacijom Srbije osvojila je zlatne medalje na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine, potom zlatne medalje na europskim prvenstvima 2017. i 2019. godine. Tri puta uzastopno proglašavana je najboljom europskim odbojkašicom. Na Svjetskom klupskom prvenstvu 2022. godine oborila je svjetski rekord za žene u brzini servisa - 111,4 kilometra na sat. Osim toga, njezin osobni rekord u brzini smeča je 110,9 kilometara na sat...

Sudjelujući u radu Odbojkaškog kampa u Čapljini protekloga ljeta, prof. dr. Goran Nešić, srbijanski trener, hvalio je nadarenost Čapljinki i uopće Hercegovki za odbojku, da bi na opasku o Tijani Bošković, čiju su roditelji podrijetlom iz Tasovčića kod Čapljine, primijetio:

Sestra igra za BiH

- Ona je ipak posebna sfera, takav talent neće se roditi u sljedećih 300 godina - kazao je tada Nešić.

Inače, starija sestra Tijane Bošković, Dajana, također je vrsna odbojkašica i ponajbolja je igračica ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije