Futsal

Hercegovina bi trebala biti županijski klub

16.05.2019.
u 10:30

Utemeljen klub koji za cilj ima igrati susrete u Posušju, Grudama, Ljubuškom i Širokom

U Širokom Brijegu utemeljen je Malonogometni klub Hercegovina, trenutačno jedini klub te vrste u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Ivan Zeljko predsjednik

Do prije desetak godina u Širokom je uspješno djelovao Malonogometni klub Kim, ali se ugasio, kao i Malonogometni klub Ljubuški. Inicijator utemeljenja novog kluba je Ivan Zeljko, sada predsjednik Športskog saveza Grada Širokoga Brijega. Ivan Zeljko, bivši nogometaš Dinama i Širokoga Brijega, izabran je za predsjednika kluba, a dopredsjednik je prof. Marin Ćorluka iz Gruda, bivši izbornik malonogometne reprezentacije BiH. Izabrana su i ostala klupska tijela.

Ime kluba “Hercegovina” također je predložio Zeljko, s jasnim razlogom:

- Zamisao je da klub ne bude lokalni – širokobriješki nego da djeluje na području cijele naše županije. Mali nogomet ovdje je jako popularan, posebice ljeti preko malonogometnih Liga mjesnih zajednica u Grudama, Ljubuškom, Širokom i Posušju. Tu vidim našu bogatu i neiscrpnu igračku bazu. Znam kako nadareni malonogometaši s ovoga područja idu igrati u druge gradove te im nije lako “vozariti” na treninge u Livno ili Dalmaciju, osobito zimi. Već smo s nekima od njih razgovarali. Raduju se što će ubuduće moći igrati natjecateljski mali nogomet u našoj sredini - rekao nam je predsjednik MNK Hercegovina Ivan Zeljko i naglasio:

- Hercegovina će biti amaterski klub, s nevelikim proračunom, ali i za takvu vrstu aktivnosti moramo pronaći sponzore. Pripremam doktorat o temi malog nogometa, pa sam obišao većinu vodećih klubova u Hrvatskoj u BiH i “snimio” njihov način rada te financiranja. Otvoreni smo za razgovore s potencijalnim sponzorima, očekujem da će ih biti - kazao je čelnik kluba.

Počinju s natjecanjima

Novi klub iduće sezone trebao bi se uključiti u seniorska natjecanja.

- Planiramo se uključiti u futsal ligu Federacije BiH, koja se igra u tri skupine s po 7 – 8 klubova. Ovo nam potpuno odgovara jer bi najdalje putovanje bilo u 2 – 3 sata udaljeno Bugojno - zaključio je Zeljko.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?