Taekwondo

Hercegovački ‘poskoci’ polučili veliki uspjeh na Kupu u Vogošći

26.06.2018.
u 08:45

U Vogošći se održao 2. Kup BiH u taekwondou, a usporedno se u istoj dvorani održao i Limač kup BiH za one najmanje natjecatelje. Natjecanja su se održala u SD “Amel Bečković”, a natjecalo se oko 400 natjecatelja iz cijele BiH u disciplinama sportske borbe, formi i kicka. Na ovom natjecanju nastupila su i dva hercegovačka “poskoka” koja su osvojila izvanredne rezultate.

Brojne medalje

Taekwondo klub Poskok iz Posušja nastupio je s 20 natjecatelja koji su se izborili za 20 medalja, od kojih je 8 zlatnih, 7 srebrnih i 5 brončanih. Taekwondo klub Poskok - Kočerin iz Širokog Brijega nastupio je s 12 natjecatelja koji su se izborili za ukupno mogućih 8 medalja, i to dvije zlatne, dvije srebrne i 4 brončane medalje.

Iz ova dva kluba zlatne medalje osvojili su Šimun Topić, Matej Bešlić, Sara Grubišić, Mate Dragoja, Mihaela Senjak, Filipa Bakula, Ana Bašić, Tomislav Marić (Poskok Posušje) te Magdalena Kvesić i Anamarija Gašpar (Poskok Kočerin). Srebrne medalje osvojili su Filipa Bašić, Patrik Marić, Mate Dragoja, Marta Grubišić, Anamarija Miličević, David Dumančić, Josip Đerek (Poskok Posušje) te Leonardo Mikulić i Anamarija Martinović (Poskok Kočerin). Brončane medalje osvojili su Antea Kraljević, Klara Grubišić, Dominik Jukić, Matej Bešlić, David Miličević (Poskok Posušje) te Anamarija Gašpar, Monika Ivanković, Nika Vukoja, Ivan Galić i Ante Galić (Poskok Kočerin). Najbolje pojedinačne rezultate ostvarili su Anamarija Gašpar (Poskok Kočerin) i Filipa Bakula (Poskok Posušje) u disciplini kick, dok je u disciplini formi najuspješniji bio Matej Bešlić (Poskok Posušje).

Uspjeh i u ekipnom poretku

Također su oba kluba bila uspješna u ekipnom poretku u formama, gdje je Poskok Posušje zauzeo ekipno prvo mjesto u konkurenciji muških formaša i ekipno drugo u ukupnom poretku, dok je Poskok Kočerin zauzeo treće ekipno mjesto u konkurenciji ženskih formaša te četvrto u ukupnom poretku. Oba kluba uspješno vode treneri Petar i Danijel Boban te trenerica Martina Kovač s pomoćnim trenerima Mihaelom Senjak, Lucijom Bašić i Karlom Galićem.

- Ovo je bilo posljednje natjecanje u polusezoni za naše klubove i ostvarili smo jako dobre rezultate u oba kluba. U Posušju je došlo do smjene generacija i radimo s mladom ekipom kad je u pitanju sportska borba te prave rezultate od njih očekujemo za godinu-dvije dana. Sada slijedi klupsko polaganje za pojaseve u Kočerinu te kratki odmor u oba kluba - kazao je trener Petar Boban. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?