košarka

Hercegovački derbi na parketu u Mostaru

24.03.2018.
u 07:00

U nedjelju će u dvorani na Bijelom brijegu Zrinjski ugostiti Široki u okviru drugog kola Lige 6 prvenstva košarkaša BiH. Susreti ovih momčadi uvijek su privlačili pozornost bez obzira na to igralo se na Bijelom brijegu ili Pecari.

Krenuli s porazima

U Ligu za prvaka ove dvije momčadi krenule su porazima i nastojat će što prije uhvatiti pobjednički ritam. Mostarci slove kao favoriti premda ni Širokobriježani, ako iskažu agresivnost i ne budu bezvoljni kao u prošlom kolu, kada su se unaprijed predali u susretu protiv Igokee, mogu biti opasan protivnik i s izgledima za uspjeh. Mostarci u susret protiv Širokobriježana ulaze nakon dobre igre i pobjede 89:75 nad Dynamicom u pretposljednjem kolu 2. regionalne ABA lige. Drugi bosanskohercegovački predstavnik u 2. ABA ligi Bosna, nakon poraza od Borca u Čačku, u domaćem prvenstvu ugošćuje Igokeu. Aleksandrovčani, nakon visoke pobjede u prošlom kolu nad Širokim, favoriti su i u susretu u Sarajevu. Kakanj je domaćin solidnoj momčadi Sparsa s Grbavice. U nedavnom susretu Lige 12 Kakanj je slavio na svom parketu i nastojat će večeras ponoviti dobru igru koja bi mu donijela i drugu pobjedu i maksimalan učinak nakon dva odigrana kola. U Ligi za ostanak u trećem kolu igrači Studenta imat će težak susret jer im u goste stiže Mladost, momčad s vrha ljestvice. Mostarcima je prijeko potrebna pobjeda u borbi za ostanak. I njihovi konkurenti traže prigodu doći do pobjede više.

Sloboda blizu cilju

Čini se da je tom cilju blizu Sloboda koja čeka Vogošću, ali i Radnik koji odlazi na gostovanje kod Bošnjaka koji je izgleda cementirao posljednje mjesto na ljestvici. Sloboda ima pobjedu više od Vogošće, Studenta i Radnika. Njihov trener Ivan Velić očekuje čvršću igru nego u proteklom kolu kada su izgubili u Mrkonjić Gradu. Parovi 2. kola, 24. ožujka: Bosna – Igokea 18, Kakanj – Spars 19, Zrinjski – Široki 25. ožujka 20 sati; Liga za ostanak, 3. kolo: Student – Mladost 17, Bošnjak – Radnik 18, Sloboda – Vogošća 19.30.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije