Pprva pobjeda reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj

Hat trick Edina Džeke za uvjerljivu pobjedu zmajeva nad Andorom (3:0)

nogomet
Foto: VL FOTO
29.03.2015.
u 10:43

Nogometaši BiH za tri dana u Beču igraju prijateljski susret sa reprezentacijom Austrije, a nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo nastavljaju 12. lipnja u Zenici protiv selekcije Izraela

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u 5. kolu skupine B kvalifikacija za Europsko prvenstvo  2016. godine u Francuskoj sinoć je u  Andorra la Velli svladala domaću selekciju Andore sa 3:0 (1:0). Sva tri pogotka za bh. tim postigao je kapetan Edin Džeko, u 13. 49. i 62. minuti. Nakon nervoznog početka i inicijative bh. tima vodeći gol u prvom dijelu igre Džeko je postigao snažnim i preciznim  šutem sa vrha  šesnaesterca, na sjajnu asistenciju Senada  Lulića.

Znatno bolja i tečnija igra našeg tima u drugom poluvremenu rezultirala je novim pogotkom u 49. minuti. Ibišević je proigrao Lulića, ovaj nesebično uposlio Džeku, koji postiže svoj  40. gol u  nacionalnom dresu. Konačni rezultat Džeko je  postiago u 69. minutu, a asistent je po treći put bio Lulić. Uz izbornika Mehemda Baždarevića za reprezentaciju BiH, koja je zabilježila prvu pobjedu u kvalifkacijama, debitirali su Milan Đurić i Edin Cocalić. Nogometaši BiH za tri dana u Beču igraju prijateljski susret sa reprezentacijom Austrije, a nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo nastavljaju 12. lipnja u Zenici protiv selekcije Izraela. U ostala dva susreta B-grupe Vels je u gostima pobijedio Izrael sa 3:0, dok je Belgija na domaćem terenu bila bolja od Kipra sa 5:0.

-Važna je pobjeda, ozbiljan pristup i tri boda sa kojima se vraćamo kući. Bilo je malo nervoze, ali sve u svemu igrači zaslužuju pohvale. Nije bilo lako, znali smo da Andora večeras nema šta izgubiti, odnosno da je do sad nekim selekcijama pomrsila račune. Teško je pripremiti ovakve utakmice, zbog toga sam poseban zadovoljan pristupom i ozbiljnošću igrača, rekao je nakon utakmice izbornik nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije