DINAMO - HAJDUK

Hajduku pripao derbi! Livaja i Sahiti srušili Dinamo na Maksimiru!

Matija Habljak/Pixsell
05.12.2021.
u 19:41

Nažalost, susret su obilježile i ružne scene. U 70. minuti sa tribina počinju letjeti baklje i topovski udari odjekuju stadionom, zbog čega sudac Lovrić prekida susret na nekoliko minuta.

Na kišom okupanom i hladnom zagrebačkom Maksimiru odigran je najiščekivaniji susret 18. kola Prve HNL. U 96. derbiju Hajduk je pobijedio Dinamo rezultatom 2-0, pogotcima Livaje u 65. minuti i Sahitija u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Utakmica je počela rezervirano s obje strane. U prvih 15. minuta odmjeravale su se snage, a Dinamo je susret započeo prilično sramežljivo.

Hajduk je pritiskao, ali bez konkretnih akcija. Jedino konkretno bila su četiri zaleđa u 12 minuta igre.  Očito je da Modri u debiju novog trenera Kopića, ali i opečeni nedavnim porazom od Rijeke u Kupu nisu htjeli ići na glavu, no nakon 15 minuta utakmica se malo otvorila. Prvu ozbiljniju priliku Dinamo je imao u 21. minuti.

Pogriješio je Hajduk u napadu, lopta je odmah stigla do Ademija koji ju je iznio prema Hajdukovim vratima, dodao za Menala koji puca prema golu, ali pogotka nema lopta završava u vanjskom dijelu mreže. Najveća prigoda prvog dijela ipak je otišla na stranu Hajduka u 24. minuti. Namjestio se Livaja na šut iz slobodnog udarca na samom rubu kaznenog prostora Dinama. Pravi projektil poletio je prema golu Dinama, ali obranio je to Livaković.

U 45 minuta zabilježeno je svega tri prekršaja, stoga nismo gledali niti sudčev dodatak. Naljutilo je to Dinamovce jer su po isteku 45. minute imali priliku za korner, ali sudac Lovrić poslao je momčadi u svlačionicu. Nastavak je također počeo mirno, ali Kopić je mijenjao u Dinamovoj momčadi i tražio čvršću igru u nastavku. Prvu priliku domaća je ekipa upisala u 50. minuti. Nakon kratke kombinacije Modrih, sa dvadesetak metara prvi pokušaj u nastavku prema Hajdukovim vratima upućuje Amer Gojak, ali siguran je Kalinić.

Pet minuta kasnije Ivanušec pravi ozbiljnu pogrešku na centru, Hajdukovci uzimaju loptu i šalju Livaji, no Theophile spašava Dinamo.  No, nije bilo spasa Dinamovoj mreži ni pet minuta kasnije. Očekivano, zabio je Marko Livaja! Katić je dugom loptom našao Livaju koji bježi Theophile-Catherineu, prebacuje Livakovića i zabija za vodstvo Hajduka.

Hajduk se onda okrenuo obrani, a Dinamo do kraja susreta upisao nekoliko lijepih šansi. Nažalost, susret su obilježile i ružne scene. U 70. minuti sa tribina počinju letjeti baklje i topovski udari odjekuju stadionom, zbog čega sudac Lovrić prekida susret na nekoliko minuta. Sudačka nadoknada isplatila se Hajduku.

Sjajnom akcijom u četvrtoj minuti nadoknade Sahiti zabija za 2-0 i pobjedu Hajduka Ovom pobjedom Hajduk je skočio na treće mjesto ljestvice, dok je Dinamo trenutno na četvrtom. Vrh ljestvice drži Rijeka s jednim bodom više od Osijeka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije