BURNO NA POLJUDU

Hajduk ostao bez trenera, Carrillo dobio otkaz!

Ivo Čagalj/Pixsell
06.11.2017.
u 10:49

Joan Carrillo više nije trener Hajduka. Španjolski stručnjak dobio je otkaz nakon niza slabih rezultata splitske momčadi, a čašu strpljenja prelio je subotnji poraz od Rudeša (2:3) u Poljudu.

Sportski direktor Mario Branco ostaje na svojoj funkciji. Nakon poraza od Rudeša ponudio je mandat na raspolaganje, ali je uprava Hajduka to odbila.

To je otkrio predsjednik Hajduka Ivan Kos koji je danas na Poljudu održao izvanrednu konferenciju za medije. Bijele će, dok se ne izabere novi trener, voditi Vik Lalić. Hajduk traži zamjenu za Carrilla, a navodno će se  okrenuti hrvatskim trenerima. Spominju se Ivan Jurić, koji je blizu otkaza u talijanskoj Genoi, Goran Sablić, sadašnji trener Širokog Brijega, te Željko Kopić, koji je posljednjih sezona vodio Slaven.

Evo što Ivan Kos rekao na konferenciji za medije:

- S Carrillom smo napravili prijedlog sporazumnog prekida, a detalje o raskidu ugovora ćete doznati. - Ne bih se složio da je ova sezona izgubljena, rekao bih da je izjednačenija. - Sve daljnje odluke o momčadi, pa tako i o Saidu koji je prebačen u drugu momčad, donijet će novi trener. - Zašto sam dao mandat na raspolaganje? Zbog dvije stvari. Prva je rezultatska kriza, a drugi jer sam rekao da ću ponuditi mandat kad navijači okrenu leđa. - Navijači imaju pravo izraziti svoj stav. Naši navijači su 2011. spasili klub od stečaja i imaju puno veću privrženost klubu. U modelu u kojem su oni suvlasnici imaju puno veće pravo reći što misle. Njihovo je pravo da kažu mišljenje, a mi se s tim možemo složiti ili ne.

- Tko će biti novi trener? Imamo nekoliko opcija o kojima razmišljamo, ali nećemo špekulirati o imenima. Srećom, imamo pauzu zbog reprezentacije i nadam se da ćemo uskoro imati ime novog trenera.

- Vik Lalić je pomoćni trener koji će ostati u sustavu i on će voditi momčad. Tako će biti do trenutka dok ne dođe novi trener i odluči ostaje li Vik u njegovom stožeru.

- Nikad nisam bio navijač Dinama, to su insinuacije i floskule. Gospodina Ljubu Pavasovića-Viskovića koji je to rekao ne poznajem i ne želim komentirati tu njegovu izjavu.

- Ne slažem se s činjenicom da broj dovedenih igrača nije za Hajduk, postoje za to činjenice. Neću raspravljati o kvaliteti igrača, to će vrijeme pokazati.

- Sportski direktor Mario Branco podnio je ostavku i preuzeo odgovornost za rezultate. Ja sam odbio njegovu ostavku jer smatramo da je pronalazak novog trenera nešto čime se moramo hitno baviti.

- Trener Carrillo više nije trener Hajduka, odlučili smo mu se zahvaliti.

- Nakon teškog i burnog vikenda osjetio sam dužnost izaći pred vas i dati odgovore javnosti i navijačima. Hajduk u ovom trenutku ne igra dobro i ne ostvaruje rezultat koji je pred nas postavljen. Potvrdit ću da ne igramo dobro i ostvarujemo bodove na razini koje smo zacrtali, ali ne mogu se složiti s tvrdnjama da je klub u kaosu - rekao je predsjednik Hajduka Ivan Kos i dodao da je prva momčad samo fasada i da ona uzima samo 10 posto njegovog vremena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije