NJEMAČKI MEDIJI TVRDE

Gvardiol u srijedu potpisuje s Cityjem? Otkrivena konačna cijena rekordnog transfera

Joško Gvardiol
Miroslav Lelas/PIXSELL
01.08.2023.
u 19:19

Zaključivanjem ovog posla Gvardiol bi postao najskuplji branič na svijetu. Trenutno tu poziciju drži Harry Maguire kojeg je Manchester United još 2019. godine platio 87 milijuna eura

Njemački mediji najavljuju da će Joško Gvardiol ove srijede stići u Manchester i potpisati ugovor s Cityjem, aktualnim prvakom Europe u kojega je ovoga ljeta došao i njegov reprezentativni kolega Mateo Kovačić.

RB Leipzig je po pisanju Bilda pristao na odštetu u visini 90 milijuna eura, dakle 10 milijuna manje od početnog zahtjeva. U svakom slučaju, zaključivanjem ovog posla Gvardiol bi postao najskuplji branič na svijetu. Trenutno tu poziciju drži Harry Maguire kojeg je Manchester United još 2019. godine platio 87 milijuna eura. 

Ovakav bi transfer bio idealan i za Dinamo koji je prilikom prodaje Gvardiola RB Leipzigu dogovorio da će im prilikom transfera u treći klub Nijemci isplatiti 20 posto profita od transfera. Obzirom da se Dinamo Gvardiola prodao za 18.8 milijuna eura, znači da će zaraditi 20 posto od 72.2 milijuna eura profita koje ostvaruje Leipzig.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?