Pep Guardiola

Guardiola izbacio s treninga igrače s previše kila!

Guardiola
27.07.2016.
u 13:37

Pep Guardiola potjerao je neke igrače s treninga jer su došli s viškom kilograma!

Već se ranije nagađalo da je izostavio iz momčadi Yayu Tourea i Samira Nasrija dok se ne dovedu u formu, a premda nije govorio o imenima, Gael Clichy otkrio je da spomenuti igrači još ne treniraju s momčadi Manchester Cityja .

“I na terenu i izvan terena svaki je detalj važan. Primjerice, često čujete trenere kako govore da je važno biti zdrav . A za njega, ako imate previše kila, ne vježbate s momčadi."

“Često to slušamo, ali ja sam to prvi puta i iskusio, vidio. Tako da nekoliko igrača još ne trenira s momčadi. Zvuči smiješno, ali to je naš posao i moramo se odgovorno ponašati."

“Naravno da svaki naš igrač ima kvalitetu, ali ako mu je idealna težina 60 kg, a on ima 70 kg, ne može igrati jer riskira ozljedu , čime bi donio probleme momčadi."

Guardiola je promijenio još neke navike. Recimo, pizza , koja se često jela nakon utakmica, sada je zabranjena.

“Zabranio je neke sokove, pizzu, tešku hranu... Da, svi govore da je to normalno i da bi tako i trebalo biti, ali ja sam dugo u nogometu i znam da u praksi to baš nije tako. Zato mi je ovo vrlo pozitivno osvježenje."

A Clichy upozorava i da još nisu ni svjesni kakvi ih treninzi očekuju:

"Ovdje u Kini uvjeti su teški, vrijeme je vrlo vlažno, ali čim se vratimo u Manchester, vidjet će se koliko naporno radimo. Radi se više s loptom, drugačije i lijepo."

"Ne možeš uspjeti ako se ne fokusiraš na detalje. Pep je bio igrač, što je također vrlo važno. Mlad je, razumije, a rekao nam je: 'Bit ćemo prijatelji cijelo vrimjeme priprema, ali znam da će kad izrecitiram prvih 11 za utakmicu protiv Sunderlanda neki biti povrijeđeni, i od tog trenutka ne znam što očekivati.' Želi da mu vjerujemo i to je ispravan odnos."

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije