Gruđanke u pohodu na peti pehar pobjednica Kupa BiH

04.02.2023.
u 09:13

Nakon što su još 17. prosinca odigrale posljednju utakmicu jesenske prvenstvene sezone protiv susjeda Izviđača CO u Ljubuškom i slavile (32:24), rukometašice Gruda dobile su odmor.

No, već 10. siječnja počele su pripreme za novu sezonu. U sklopu priprema u planu je bilo gostovanje u Podgorici i gledanje susreta ženske Lige europskih prvakinja Budućnost - Podravka te prijateljski susret protiv Rudara iz Pljevalja (to je zapravo druga ekipa Budućnosti). To je otpalo zbog prave epidemije gripe u ekipi Kćeri bure. Umjesto u Crnu Goru, Gruđanke su otišle na kratko gostovanje na Jadran. U Vranjicu su igrale prijateljsku utakmicu protiv domaćina ŽRK Petason Vranjic i pobijedile 37:28. U susjednim Kaštelima igrale su drugi prijateljski susret protiv istoimene ekipe - ŽRK Kaštela i opet uvjerljivo slavile (33:23). Bio je to pravi prijateljski ogled, gdje su Gruđanke lijepo ugošćene od Dalmatinki te našle vremena malo pogledati "plava morska žala". Kao što su uživale seniorke u Vranjicu i Kaštelima tako su mlade kadetkinje (godište 2008.) uživale igrajući susrete Lige Herceg Bosne. U svojoj dvorani Bili brig ugostile su i svladale vršnjakinje Viteza (24:11), dok su u Čapljini protiv istoimene ekipe podijelile bodove (18:18). U trećoj utakmici, opet u Grudama, svladale su Kiseljak (27:15) te Zrinjski 23:15. Gruđanke 2010. godišta poražene su protiv Zrinjskog 7:18. Grudska rukometna priča nastavlja se večeras u dvorani Bili brig. Grude će u prvoj utakmici četvrtfinala ženskog rukometnog Kupa BiH ugostiti Knežopoljku iz Dubice. Uzvrat se igra za sedam dana u Dubici. Gruđanke se nadaju prolazu, što bi donijelo deseti uzastopni ulazak u polufinale Kupa. Recimo da su Kćeri bure do sada osvojile četiri pehara pobjednika. Dan nakon prve utakmice Kupa u Grudama će se igrati 5. Memorijalni turnir u spomen na dva istaknuta čelnika kluba - Željka Mikulića i Zorana Tice.

Uz Grude, na turniru će još igrati HŽRK Zrinjski i ŽRK Sinj. Željko je bio jedan od utemeljitelja HRK Grude i vrijedni čelnik od utemeljenja do prerane smrti. Zoran Tica je pak bio svestrani sportaš i klupski djelatnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije