Ženski rukomet

Gruđanke osvojile 4. naslov prvakinja te se nadaju i pobjedi u Kupu BiH

16.05.2018.
u 09:00

I u posljednjem, 22. kolu ženske Premijer lige BiH, rukometašice Gruda zaigrale su ozbiljno i bez podcjenjivanja te visoko slavile protiv ekipe Katarine 39:20. Bio im je ovo četvrti uzastopni naslov državnih prvakinja. “Kćeri bure” tako su nastavile pohod k 100. utakmici bez poraza u domaćim službenim susretima.

Za sada imaju 90 pobjeda i jednu neodlučenu utakmicu u posljednjih 1280 dana (od 9. studenog 2014, kada su posljednji put izgubile, upravo protiv Katarine 31:32).

U nizu rekorda u tek završenom prvenstvu spomenimo kako su Gruđanke pobjegle drugoplasiranom Jedinstvu iz Tuzle 14 bodova i zabile najviše pogodaka u prvenstvu (816 - u prosjeku 37 po utakmici), a primile najmanje (21,6)... Protiv Katarine “scenarij” je bio sličan prethodnim utakmicama: u prvom poluvremenu Gruđanke su stekle 12 pogodaka prednosti (21:9) pa je trenerica Zlata Zubac u igru poslala mlađe djevojke. No, i one su se dobro nosile s protivnicima pa je do kraja razlika skočila na 19 pogodaka.

Kod Gruda najučinkovitije su bile Prusina (8 golova), Kasumačić (7), Marić (5) dok se kod gošći posebice istaknula A. Petrović (12)... Nije bilo velikoga slavlja, ali možda ga bude u subotu. Naime, Grude su domaćin završnice ženskoga rukometnog Kupa BiH u petak 18. i subotu 19. svibnja. Uz Grude, nastup u polufinalu izborile su i rukometašice Jedinstva iz Tuzle, Izviđača CO iz Ljubuškog te Mire iz Prijedora. Ždrijeb polufinala obavit će se u petak, a utakmice su na programu u 18 i 20 sati.

Finale je u subotu u 17 sati uz izravni prijenos na BHT 1.

Program će biti obogaćen nastupom Grudskih mažoretkinja, plesača i plesačica HKP Grude te drugim zabavnim i kulturnim sadržajima. Domaćini iz HŽRK Grude pozivaju publiku da dođe u što većem broju na tribine i naprave pravo sportsko ozračje u dvorani Bili brig. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?