košarka

Gruđani lako nastavili svoj pobjednički niz

30.11.2017.
u 09:00

U derbiju šestog kola hercegbosanske košarkaške lige Grude su pobijedile Posušje sa 93:77 i tako sačuvale nepobjedivost nakon šest odigranih kola. Susret ovih dviju momčadi uvijek je bio zanimljiv, neizvjestan i privlačan gledateljstvu koje u većem broju nego u ostalim susretima lige privuče gledateljstvo u Grude. Oni koji su ga došli pogledati, mogli su vidjeti jednu zanimljivu utakmicu. Već u prvoj četvrtini domaći sastav stekao je velikih 11 poena prednosti koju su uspjeli sačuvati do samoga kraja utakmice. U sastavu Igora Jelića osobito se isticao Tihomir Vranješ koji je ubacio 38 poena. Nekadašnji košarkaš Širokog i Kaknja bio je nerješiv problem za obranu gostiju. S druge strane, u redovima Posušana vrlo raspoložen bio je Ante Begić koji je ubacio 30 poena.

U okviru 6. kola odigran je samo susret u Čapljini, gdje je istoimeni domaćin ugostio momčad Tomislava. Čapljinci su odigrali loše prvo poluvrijeme, dopustivši gostima da na odmor odu sa 7 poena prednosti. U nastavku utakmice košarkaši trenera Amara Krpe zaigrali su puno bolje i uspjeli, ne samo sustići vodstvo gostiju nego i ostvariti novu uvjerljivu pobjedu. U sastavu Čapljine isticali su se Kuzman s 20 ubačenih poena, Karamatić je dodao 14, Radak 12, dok je u sastavu Tomislava najbolji s 20 postignutih poena bio Baković.

Rezultati 6. kola: Grude – Posušje 93:77, Čapljina – Posušje 74:65, Ljubuški – Busovača odgođeno, Zrinjski II – Široki II odgođeno, Livno je bilo slobodno.

Poredak: Grude 5-0, Čapljina 4-2, Široki II 4-1, Posušje 3-2, Tomislav i Busovača 2-3, Zrinjski II 2-2, Livno 0-5, Ljubuški 0-4.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?