kvalifikacije za SP

BiH u nadoknadi ostala bez velike pobjede; Kaos izbio na terenu. Džeko skinuo šorc jednom igraču Grčke

bih
13.11.2016.
u 22:50

Džeko je u 77. minuti skinuo šorc jednom igraču Grčke i dobio crveni karton

Nogometna reprezentacija BiH remizirala je s Grčkom u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Fantastično prvo poluvrijeme je odigrala bh. reprezentacija, piše Sportsport.ba. 

Od samog početka bh. igrači su pokazali da su došli do tri boda, a najopasniji je po Grke bio Edin Džeko, koji je imao nekoliko dobrih pokušaja prema golu Karnezisa. Hajrović je također imao veliku priliku. Šutirao je sjajno iskosa s desne strane, ali je bio neprecizan. Ipak, i 32. minuti je bh. tim došao do vodstva. 

Miralem Pjanić je namjestio loptu na 30 metara od gola, sjajno je šutirao, a lopte se od leđa grčkog golmana odbija u mrežu za erupciju oduševljenja i vodsvo bh. reprezentacije od 1:0. Potom je zbog bakljade sukoba na tribinama utakmica nakratko prekinuta, da bi do kraja prvog dijela Grčka imala veliku priliku da izjednači. 

Mitroglou je izašao sam pred Asmira Begovića, ali ovaj mu sjajno brani i na odmor se odlazi vodstvom BiH. Grci su u nastavak krenuli nešto otvorenije, a Begović je ponovno imao spektakularnu obranu i to nakon što je šutirao Samaris. Potom je bh. reprezentacija stvorila dvije odlične prilike. Džeko i Pjanić su imali dobre pokušaje, ali gola nije bilo. 

Potom je nastao pravi kaos na terenu. Džeko je skinuo šorc jednom igraču Grčke te su nakog tog "sukoba" na terenu, Džeko i Papadopoulos isključeni, pa su obje reprezentacije utakmicu završile s igračem manje. Do kraja su Grci izjednačili. Igrala se peta minuta nadoknade kada je Tzavellas pogodio za konačnih 1:1.

Sastavi:

Grčka: Karnezis, Papadopoulos, Papastathopoulos, Tzavellas, Torosidis, Stafylidis, Samaris, Mantalos, Maniatis, Fortounis, Mitroglou. Selektor: Michael Skibbe

Bosna i Hercegovina: Begović, Vranješ, Spahić, Zukanović, Kolašinac, Jajalo, Pjanić, Lulić, Hajrović, Džeko, Ibišević

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?