Reakcije na utakmicu

Grci poručuju: Ne želimo uvrijediti Riječane, ali...

rijeka paok
20.08.2021.
u 10:25

Ponekad za sportski uspjeh moraš imati i sreće. Ako se izuzme nekoliko sumnjivih situacija, koje su, čini se, išle na štetu grčke momčadi, Rijeka je sinoć u Solunu nije imala. Jer, kako drugačije okarakterizirati onaj Galešićev autogol doslovce u zadnjoj sekundi utakmice. Bilo je to za konačnih 1:1, iako se čini da je Rijeka, ukupno gledajući, ostavila bolji dojam na gostovanju protiv PAOK-a u prvoj utakmici doigravanja za Konferencijsku ligu. Pa i zbog činjenice da se u tom navijačkom folkloru kakav Grci znaju prirediti i nije lako snaći.

Ivan Lepinjica doveo je Rijeku u vodstvo odmjerenim udarcem s dvadesetak metara koji je završio u bližem kutu domaćeg vratara.

Bio je to njegov četvrti pogodak za Rijeku, prvi u europskim natjecanjima. Prvijenac je došao u pravom trenutku.

- Remi je jako dobar rezultat na gostovanju kod PAOK-a, to bismo odmah potpisali prije utakmice. Vidjeli smo da se s njima može igrati, moramo samo u uzvratu biti hrabriji, koncentriraniji. Nije bilo lako, bili smo umorni i oni su nas pritiskali cijelo vrijeme. Žao nam je zbog ovog primljenog pogotka jer bismo ušli u utakmicu na Rujevici s prednošću - kazao je Lepinjica i dodao:

- Pogodak? Izgubili smo loptu pa je osvojili, odigrali smo dupli pas, opalio sam i ušla je… PAOK? Žele igrati i znaju igrati. Morat ćemo na Rujevici pokazati još više. Može se s njima nadigravati. Jedva čekamo uzvrat. Nadam se da će navijači doći u što većem broju, s njima je sve lakše.

Bez obzira na nes(p)retni pogodak koji je momčad Gorana Tomića primila u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, dojam je kako hrvatski predstavnik ima veće šanse u uzvratnoj utakmici.

- Ne mogu kazati jesam li zadovoljan ili ne. Bila je to utakmica s potpuno dva različita poluvremena. U prvom dijelu Rijeka je dominirala, a kada smo primili taj pogodak, potpuno smo izgubili kontrolu igre. S druge strane, u nastavku smo mi dominirali, pritiskali i stvorili jako puno dobrih situacija koje smo trebali pretvoriti u pogodak - istaknuo je trener PAOK-a Razvan Lucescu.

Komentirao je šanse svoje momčadi u uzvratnoj utakmici za sedam dana na Rujevici.

- Ne želim pričati o tome kolike su nam šanse u postocima u uzvratnoj utakmici. Tamo idemo po prolazak i uvjeren sam da ćemo taj uspjeh i ostvariti. Jasno mi je da će to biti jako teška utakmica za nas, ali napravit ćemo sve da je učinimo još težom našem protivniku. Dominirali smo u nastavku, ne želim uvrijediti naše suparnike, ali ova utakmica na kraju je trebala završiti 3:1 ili čak 4:1 za nas. Poštujem naše suparnike, ali u uzvratu ćemo se jako boriti za tu pobjedu i ostvarit ćemo je - samouvjereno je ustvrdio Lucescu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije