Premijer liga BiH

GOŠK svladao Sarajevo i uzeo tri boda

Sportsport
28.10.2018.
u 16:45

Sarajevo je u 15. kolu Premijer lige BiH gostovalo u Gabeli kod GOŠK-a, a na kraju je domaći tim upisao veliku pobjedu rezultatom 1:0. 

GOŠK je odmah na početku pokušao iznenaditi goste s Koševa, a u sedmoj minuti su lako mogli doći do gola. Hajdarević je prošao po desnoj strani, ubacio je za Kulovića, ali ovaj s pet metara loptu šalje preko gola, piše Sportsport.ba

Sarajevo je postepeno preuzimalo kontrolu nad utakmicom, a prvu pravu šansu gosti prave u 20. minuti. Tatar se našao pred Kozićem, ali golman domaćeg tima dobro reagiura i spašava svoj gol.

Šest minuta kasnije Kozić je svladan, ali gola nije bilo. Ahmetović se majstorski oslobodio čuvara i pucao je u bliži kut, no bezuspješno 

Potom je uslijedilo razdoblje mirne igre u kojem nismo vidjeli previše, da bi u 37. minuti domaći stigli do vodstva. 

Veliki posao je po desnoj strani uradio Kulović. Ukrao je loptu Mujakiću, kratko je dodao loptu do Aletića, a ovaj ostavlja za Hajdarevića koji pogađa za prednost Gabeljana od 1:0.

Priliku za izjednačenje Sarajevo propušta u 41. minuti. Tatar se ponovno našao pred Kozićem, golman GOŠK-a je ponovno uspješniji i na odmor se otišlo vodstvom domaćih od 1:0.

GOŠK je u nastavku utakmice imao samo jedan cilj - obraniti svoj gol, a u tome su bili itekako uspješni i tim Mate Neretljaka u većem dijelu drugog poluvremena nije gostima dopustilo apsolutno ništa.

Bunker GOŠK-a je dobro funkcionirao, do kraja je ostalo 1:0 i GOŠK je stigao do velika tri boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije