Nogomet

Gošk protiv vodeće Bosne traži “iskupljenje”

03.09.2016.
u 10:00

Posljednji susret 5. kola Prve lige FBiH Gošk – Bosna igra se u nedjelju u Gabeli na stadionu Podavala (16.30) i najzanimljivija je utakmica kola.

Maksimalni broj bodova

Bosna je u prva četiri kola osvojila maksimalnih 12 bodova, dok je Gošk doživio dva poraza (u Goraždu 0:3, te u prošlom kolu u Sarajevu protiv Bosna Seme 2:3, iako je do iza 80. minute vodio 2:0...). Rudar je prvi pratitelj na ljestvici susjeda iz Visokoga. Kakanjcima se smiješi nova pobjeda jer u goste im stiže (čini se) slabi Velež koji u prva četiri kola nije osjetio slast pobjede. Treće Bratstvo s devet bodova, također može dostići Visočane. Prvi uvjet za to je pobjeda protiv Goražda, koje jesenas igra po sustavu “toplo – hladno”. Prošle je subote bilo “hladno” – Goraždani su kod kuće poraženi protiv Jedinstva... Radnički se vratio u život nakon što je u prošlom kolu svladao Velež u Vrapčićima. No, ta će pobjeda “devalvirati” ako danas na Jošiku ne svlada posljednjeplasirani Novi Travnik. Travnik je u sezonu ušao kao jedan od kandidata za naslov, ali je s dva uzastopna poraza potonuo u donji dio ljestvice. Na Pirotu stiže sarajevska Bosna Sema, za koju pored uvažavanja vjerujem da tamo nema što tražiti. Zvijezda ugošćuje Slogu, županijskog susjeda i novaka u ligi. Sve osim sigurne pobjede bivšeg premijerligaša bit će iznenađenje. Moglo bi biti “čupavo” u Banovićima, gdje će Budućnost traži pobjedu za bijeg s dna.

Orašje neporaženo

U goste joj stiže nakon četiri kola neporaženo Orašje koje je u Banovićima u prošlom prvenstvu osvojilo sva tri boda. Orašani ne dolaze predati se, dok domaći žele uzvratiti za prošlosezonski poraz. Jedinstvo je do sada kući igralo samo jednu utakmicu (Orašje – 0:1). Protiv Čapljine Bišćani traže prve bodove Pod borićima, ali Čapljinci su nakon pobjede protiv Travnika kući, željni bodova i u gostima. U svakom slučaju, bit će ovo zanimljiv dvoboj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije