sporazumni raskid ugovora

Goran Sablić više nije trener Sarajeva

Goran Sablić
Marko Mrkonjić/PIXSELL
27.12.2021.
u 19:16

Dosadašnji trener Sarajeva Goran Sablić nije više na klupi Sarajeva. Nakon samo pola sezone provedene na Koševu, hrvatski stručnjak danas je sporazumno raskinuo ugovor sa Sarajevom koje je jesenas igralo jako slabo i i zaostaje čak 20 bodova za liderom Zrinjskim, piše Klix. 

Sablić je na klupi koševskog ligaša proveo 23 utakmice, u kojima je ostvario skor od deset pobjeda, pet remija i osam poraza.

"Upravni odbor FK Sarajevo postigao je dogovor s dosadašnjim šefom stručnog stožera Goranom Sablićem o sporazumnom prekidu suradnje. Uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti u kojima se Klub našao početkom i sredinom godine, te razumijevajući da je bilo očekivano da se na terenu vidi sve ono što nije funkcioniralo na odgovarajućoj razini unutar kluba, Klub ovom odlukom želi nastaviti putem promjena koje će donijeti novu energiju i kvalitetnije rezultate. Želimo napraviti potrebne iskorake u smjeru nove vizije, te sa novim ljudima na ključnim pozicijama ostvariti i u organizaciji Kluba i na terenu rezultate kakvim FK Sarajevo stremi. Gospodinu Goranu Sabliću zahvaljujemo što je bio uz Klub u jednom od najtežih razdoblja u njegovoj piovjesti u kojem je bio i više od trenera. Zbog toga će u našem Klubu uvijek biti dobrodošao i imati prijatelja. Uvijek je nastojao usprkos zahtjevnim okolnostima napraviti najbolje za Klub i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri", istaknuo je predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Ismir Mirvić. 

Kao igrač, Sablić je najveće uspjehe ostvario u Hajduku i Dinamo Kijevu, a upisao je nastupe i za reprezentaciju Hrvatske.

U trenerskoj karijeri osvojio je dvije titule u seniorskom nogometu - bio je prvak Moldavije sa Sheriffom, te osvajač Kupa BiH sa Širokim Brijegom, dok je s juniorima Splita bio prvak Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije