Derbi na Grbavici

Goran Sablić: Pokušat ćemo zakomplicirati vrh ljestvice

07.04.2018.
u 07:00

Nakon derbija na Pecari protiv Zrinjskog, Široki Brijeg opet mora u vatru protiv jednog od protivnika iz kruga “četiri velika” – protiv Željezničara. I to na Grbavicu, gdje će sigurno biti puno gledalište i gdje će domaćin imati punu podršku.

Pribojavaju se suca Grbića

Nadajmo se samo s tribina, jer simpatizeri Širokog Brijega pomalo se pribojavaju suca Zorana Grbića, koji se “istaknuo” na uzvratnoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH prošle godine, također na Grbavici. Prijedorski sudac tada je doslovno izmislio dva jedanaesterca za Željezničar, ali oba je u velikom stilu obranio vratar Širokog Brijega Luka Bilobrk. Podsjetimo, Široki je tada rezultatski “preorao” Grbavicu s 3:0, te na kraju osvojio kup! No, gotovo sve nakon toga bila je “tuga” što se tiče Sablićeve momčadi. Na početku sezone na Grbavici je bilo 0:0, ali u završnici jeseni Široki je nanizao tri bolna poraza protiv momčadi Admira Adžema (dva u kupu, jedan u prvenstvu. I to u jednom tjednu. Takav niz poraza Široki Brijeg (valjda) nikad ni protiv jednog kluba u BiH nije doživio u zadnjih tridesetak godina, osobito ne protiv Željezničara. Podsjetimo: 30. studenog Željezničar je na kišovitoj Pecari u prvoj kup – utakmici slavio 1:0 (pričuva Šabanadžović, 88). Tri dana kasnije, opet na Pecari, Široki je poveo (Menalo 3), Željezničar poravnao (Kajkut, 16), a u sudačkom vremenu gol za pobjedu Sarajlija zabio je pričuva Žerić. U uzvratu kupa na Grbavici Željezničar je slavio 2:0 (Blagojević 7, Zec 54).

Popraviti igru u veznom redu

- Naše je pokušati zakomplicirati stanje na vrhu ljestvice nakon derbija na Grbavici. Da bi nam to uspjelo, moramo prije svega popraviti igru u srednjem redu u odnosu na igru koju smo prezentirali protiv Zrinjskog. Moramo popraviti i učinkovitost u napadu, te podignuti razinu agresivnosti i odlučnosti, izjavio je za klupsku stranicu trener Širokog Goran Sablić.

O sastavu po običaju je šutio, ali ne računa na vratara Luku Bilobrka, “srednjake” Stjepana Lončara i Damira Zlomislića, te krilnog napadača Luku Menala, koji je odavno izvan pogona.

- Dobro sam, nema ožiljka ni bolova. Moram tijekom tjedna na pregled u Zagreb, liječnici će reći kad ću na trening. Jedva ga čekam, rekao nam je Menalo uoči utakmice protiv Zrinjskog.

Na toj su utakmici “stradali” Zlomislić i Lončar. Bilobrk pak trenira, ali Sablić je oprezan i čeka da se potpuno oporavi. Uz spomenute, ima ih još nekoliko koji nisu u konkurenciji zbog viroze (Josip Ćorić, Stipe Jurić). Ono što je obradovalo trenera Širokog je igra protiv Zrinjskog (2:1) u utorak na Blatu u kojoj su s obje strane nastupili igrači koji su grijali klupu ili imali malu minutažu na službenom susretu (0:0). Pitali smo Ivana Barabana, strijelca dvije “golčine”, gdje su mu bili “topovi” na prvenstvenoj utakmici protiv Zrinjskog:

- Nije isto igrati prvenstveni i prijateljski susret. Ovaj put sam imao više slobode i prostora, a protivnik se drukčije postavio, rekao je borbeni Slavonac.

Do kraja prvenstva u igri je 21 bod, teorijski je svašta moguće. Danas su Široki i Zrinjski u prigodi su jedan drugom pomoći, ako svladaju Željezničar i Sarajevo...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?